An alternative soundtrack to the motion picture The Red Turtle

Remy van Kesteren

Nederlandse harpiste Remy van Kesteren brengt vandaag zijn alternatieve soundtrack uit die hij maakte voor de bekroonde en Oscar-genomineerde film ‘The Red Turtle’, waar eerder uitgebrachte singles ‘april’ en ‘amber’ op staan. ‘An alternative soundtrack to the motion picture The Red Turtle’ is nu overal verkrijgbaar, met de LP en CD inclusief sketches en liner notes van niemand minder dan Michael Dudok de Wit zelf, de Nederlandse Oscar-winnende regisseur van de film.
Vanavond om 20.30 uur viert Remy van Kesteren de release van het album met een livestream op zijn Facebookpagina. Hij speelt op een speciale locatie, passend bij het thema van het album artwork.
Koop ‘An alternative soundtrack to the motion picture The Red Turtle’ bij de popspeciaalzaak of beluister het album online. Hij is ook te bestellen in de Snowstar webshop.

Harpist Remy van Kesteren staat bekend om het creëren van zijn eigen wereld met zijn composities; een mix van neoklassieke minimale, alternatieve elektronische muziek met jazz- en wereldinvloeden, waarbij de grenzen tussen genres vervagen. Onlangs werkte van Kesteren samen met de Nederlandse hiphopartiest S10, waarmee hij meerdere nummers opnam. Hij heeft dit jaar ook een EP opgenomen en uitgebracht met covers van Radiohead, Bon Iver en andere artiesten, allen op harp gespeeld. Het nieuwe ‘An alternative soundtrack to the motion picture The Red Turtle’ werd opgenomen met producer en pianist Reyn Ouwehand, die eerder samenwerkte met (INSERT NAMEN HIER).

‘The Red Turtle’ werd uitgebracht in 2016 en werd zeer goed ontvangen met een Oscar-nominatie voor ‘Best Animated Feature Film of the Year’ en het winnen van de ‘Un Certain Regard – Special Jury Prize’ op Filmfestival de Cannes. De film werd geregisseerd door de Nederlandse animator, regisseur en illustrator Michael Dudok de Wit, die ook een Academy Award voor Best Animated Short Film won voor ‘Vader en dochter’ (2000). Michael Dudok de Wit maakte het artwork voor de release, en het bevat ook filmschetsen en liner notes geschreven door de Nederlandse regisseur.
Remy over het album, waarvan de CD en LP zelf een mooie rode tint hebben: “In april 2020 verzamelde ik de moed om filmmaker Michael Dudok de Wit te bellen. Ons urenlange gesprek was een van mijn hoogtepunten dit jaar en het vormde de basis voor dit nieuwe album.”

‘An alternative soundtrack to the motion picture The Red Turtle’ is nu beschikbaar op Spotify, iTunes, Apple Music, Deezer en Bandcamp, en in alle popspeciaalzaken. Bestel het album in de webshop van Snowstar Records.

Bezetting

Remy van Kesteren, harp
Producer: Reyn Ouwehand
Mastered by: Eric Merz