April (live)

Remy van Kesteren

Remy van Kesteren brengt een exclusieve 7 inch single uit voor Record Store Day
De single, met twee live versies van eerder uitgebrachte nummers, komt uit op 12 juni. Harpist Remy van Kesteren bracht aan het eind van vorig jaar zijn nieuwe album ‘An alternative soundtrack to the motion picture The Red Turtle’ uit. Zoals de titel doet vermoeden was dit zijn eigen soundtrack voor de Oscar- genomineerde film The Red Turtle. Deze zomer komt er een vervolg op dit goed ontvangen album. Op 12 juni, de dag van de eerste Record Store Day drop van 2021, brengt Remy een gelimiteerde 7 inch single uit. Op de single staat een nieuwe versie van ‘april’ samen met het ZO! Gospel Choir en Remy’s analoge robot orkest (ARO), en een live versie van ‘nowhere left to run’ samen met ARO.
De 7 inch single ‘April (Live)’ wordt exclusief tijdens Record Store Day verkocht, op 12 juni bij de Nederlandse popspeciaalzaken. Harpist Remy van Kesteren staat bekend om het creëren van zijn eigen wereld met zijn composities; een mix van neoklassieke minimale, alternatieve elektronische muziek met jazz- en wereldinvloeden, waarbij de grenzen tussen genres vervagen. Hij studeerde o.a. aan het Conservatoire National Supérieur de Musique de Paris, waar hij studeerde bij de beroemde harpiste Isabelle Moretti. Van Kesteren heeft verschillende prijzen gewonnen, waaronder de Nederlandse Muziekprijs. Zijn vele prijzen leidden tot concerten over de hele wereld.
Remy van Kesteren over de aankomende 7 inch release: “Speciaal voor Record Store Day op 12 juni breng ik een heel bijzondere versie uit van mijn song ‘april’, die ik schreef als onderdeel van mijn alternatieve soundtrack voor The Red Turtle. Deze nieuwe release heeft een werkelijk unieke bezetting: harp, robotorkest én gospelkoor.
Ik had altijd al een groter geluid voor ogen bij deze song, vandaar dat ik ook op het origineel loops gebruik om het op te bouwen en symfonisch te laten klinken. Het afgelopen jaar
kwam daar tijdens de repetities van mijn liveshow mijn Analogue
Robot Orchestra bij – waarmee ik binnenkort ga touren – omdat ik
nog een percussieve laag wilde toevoegen. Bovendien kon ik zo
sommige loops door de robots laten spelen.
Ik heb altijd al met het ZO! Gospel Choir willen samenwerken, want
zij zingen fantastisch en brengen zo’n geweldige energie met zich
mee. De combinatie klinkt op papier misschien bizar maar ik kon me
meteen voorstellen dat dit heel bijzonder zou kunnen uitpakken. De
klanken vallen echt heel mooi samen en schijnen een heel nieuw
licht op de oorspronkelijke compositie.
Op de B-kant van deze release staat vervolgens ‘nowhere left to
run’, ook een live-opname mét robots die de song nog edgier
maken, gevaarlijker… en het geheel meer diepgang geven.”

Bezetting

musici:
Remy van Kesteren, harp
ZO! Gospel Choir
Analogue Robot Orchestra

mixed by:
Chris Weeda, Remy van Kesteren

mastered by:
Eric Merz