As it is

Suzan Veneman

Als aanstormend talent heeft Suzan Veneman in korte tijd de aandacht getrokken van menig jazz liefhebber in het land. Met haar soulvolle en energieke trompetspel neemt zij de luisteraar mee in haar muzikale verbeelding. Naast trompet is zij ook veelbelovend componist en arrangeur.
Sinds 2019 is heeft Suzan haar debuut als bandleider gemaakt met het Suzan Veneman Sextet. Die formatie heeft dit jaar (2021) een album opgenomen, waarvan de eerste single ‘As it is’ inmiddels is uitgebracht.
Suzan heeft de track ‘As it is’ in 2019 geschreven en als demo opgenomen, om het later een speciale plek op haar debuutplaat te geven. Haar idee was om een simpele melodie te combineren met een complex ritme in de begeleiding. Mooi is hoe de band ondanks het stuwende ritme de rust bewaart in het stuk. Het nummer wordt langzaam opgebouwd met mooie solos van Joao Driessen op tenor en Suzan zelf, en eindigt uiteindelijk op energieke manier met de rhodes solo van Timothy Banchet. Het is up-close-and-personal gemixt en gemasterd, en heeft een fraai elektronisch randje door het octaver pedal van Tijs Klaassen op de e-bas.

Bezetting

Suzan Veneman - trompet/producer
Joao Driessen - tenor saxofoon
Timothy Banchet - rhodes
Tijs Klaassen - elektrische bas
Wouter Kühne - drums
Udo Pannekeet - sound engineer en mix
Sander van der Heide - master