Awakening Awen

Fralalai

Bio
Fralalai is een harpiste, zangeres en kunstenares die het heilige, buitenaardse en mythische in onze diepste essentie wakker roept. Door de glinsterende snaren van haar harpen, de roepende beat van haar drum, de engelachtige puurheid en emotionele diepte van haar stem, weeft ze melodieën van etherische elegantie en aardse warmte, doordrenkt met vleugjes Keltische sferen en archaïsche gezangen. De tederheid en kracht van haar verbazingwekkende zangstem resoneert van de hoge hemelse dimensies naar de diepten van de aarde, en weeft bezweringen in een universele taal die tot de ziel spreekt.
Reis door mystieke bossen, zingende watervallen, diepe grotten en eeuwenoude verhalen. Verkrijg toegang tot de betoverende en voorouderlijke rijken binnenin. Deze meeslepende ervaring is een hartverwarmende reis van herinnering, een elementaire dans waar natuur, mythe en geest samenkomen, en de melodieën van de eeuwige stroom van het leven ontvouwen.
Fralalai werd geboren in de buurt van de Italiaanse Alpen. Haar Noord-Italiaanse moeder gaf haar liefde door voor Noord-Europese Keltische lore, muziek en spiritualiteit. De afkomst van haar vader ligt in Sardinië, een oud eiland vol legendes, heilige plaatsen en folklore, waar ze naar teruggrijpt om zich opnieuw te verbinden met haar voorouderlijke wortels.
Als kind bracht ze eindeloze middagen door in de idyllische landschappen van de Alpen en absorbeerde ze de schoonheid en de taal van de natuurlijke elementen, die ze belichaamt in haar muziek.
Opgeleid in klassieke gitaar en beeldende kunst voordat ze aan een reis als zangeres en harpiste begon, kwam Fralalai’s omhelzing van deze instrumenten na een diepe ervaring van verlies en rouw. Deze ervaring, zegt ze, opende “haar portaal van voorouderlijke herinnering”, waardoor haar muziek kon dienen als een middel voor begeleiding en transformatie.

Album “Awakening Awen”:
Mijn nieuwe album ‘Awakening Awen’ is een betoverende en meditatieve reis waarin het rustgevende en levendige geluid van de Keltische harp samenvloeit met de schoonheid van engelachtige en diepe zangmelodieën. De muziek heeft een dromerige, buitenwereldse kwaliteit en een emotionele diepte die de luisteraar meeneemt naar een staat van betovering, verbonden met het mysterie van de natuur en met de magie van oude legendes en sprookjes.
“Awen” is een oud-Keltisch woord dat “vloeiende inspiratie” of kanaal van wijsheid betekent: het is verbonden met de oude bardentraditie. Het Ontluiken van de Awen is een uitnodiging om te ontwaken en opnieuw verbinding te maken met de oeroude schoonheid van onze ziel en met de wereld van de natuur.

Bezetting

Sound Engineer: Mozes Meijer (Houtrakstudio)