Blessing in Disguise

Accordéon Mélancolique

Dit is onze nieuwe album, 13 nieuwe composities en 2 herijkte covers. En dat alles door een uitdaging waar we nooit genoeg van krijgen: welke muziek kun je op twee accordeons aanstekelijk laten klinken en hoe doe je dat.
Wij zijn Cherie de Boer en Jean-Pierre Guiran en zijn al een groot deel van ons leven aan stoeien met deze zelf gestelde opdracht. We noemen ons Accordéon Mélancolique.
Trots zijn we op deze muziek, geef het een kans, laat je meevoeren in de volgorde van de nummers waar we aandacht aan besteed hebben, aan het verhaal, het avontuur, de verstilling, de pret, de sprankeling. En wellicht een diepere emotie. Het zou zo maar kunnen gebeuren dat je toch WEL van accordeonmuziek houdt. En deze nieuwe schijf een recensie waardig vindt. En het bijzondere is dat deze fonkelnieuwe CD, Blessing in Disguise, met de oerversie van Barcelona, en nog veel meer, voorlopig niet en misschien wel nooit op Spotify etc te vinden zal zijn. In tegenstelling tot de vorige 7 CD’s. In navolging van Neil Young en Joni Mitchell. Ahum. Bestellen kan op www.acmel.nl

1 Barcelona
2 Blessing in Disguise
3 Zouk
4 Marie Honnête
5 Verte Campagne
6 Pink Chocolate
7 Grive Musicienne
8 Curaçao
9 Au Bain Marie
10 Etoile Brillante
11 Hattrick for a Clown
12 Frevo Sanfonado
13 Lange Reis
14 Tonhallenufer
15 Farfadets

EEN SCHAAP IN WOLFSKLEREN
Accordéon Mélancolique brengt nieuwe CD uit: Blessing in Disguise
Het openingsnummer, Barcelona, is een pareltje waar alles samenkomt. Het is een prachtige CD geworden, deze 8e CD, vol met nieuwe muziek. Het nauwelijks kunnen optreden de afgelopen periode heeft iets moois opgeleverd. A Blessing in Disguise. Een schaap in wolfskleren zogezegd. Het zijn vooral weer composities van Jean-Pierre en twee covers: Frevo Sanfonado en Verte Campagne. De CD begint met de Tango Barcelona daarna volgen nog twee Zuid-Amerikaans-achtige composities, maar ook een musettewals, swing en de wals Hattrick for a Clown ontbreken niet.

METROPOLE ORKEST. Hun eerste CD “L’imparfait du Coeur” werd meteen door een Zweedse accordeonmagazine uitgeroepen tot de beste accordeon CD van 1999. Dat betekende hun (internationale) doorbraak en sindsdien gaven ze honderden concerten. – Begin augustus 2022 komt hun achtste CD uit: “Blessing in Disguise”. – Sony heeft de CD La Vie en Rose uitgegeven, met Franse chanson klassiekers en! 4 nummers van Accordeon Melancolique! -In 2021 namen zij twee composities van Jean-Pierre op met leden van het Metropole orkest in een arrangement van Bob Zimmerman . -Concerten in Denemarken, IJsland, Duitsland, Egypte, Portugal -Grote namen in de film- en tv- en theaterwereld gebruiken hun muziek. (Martin Scorsese !).
Beroemd en onbekend..Maar de passie om schoonheid te delen is de drijfveer van deze artiesten. Een ijzersterk duo.

Cherie werd als jong meisje direct gegrepen toen zij voor het eerst een accordeon hoorde: “In het spel van Jean-Pierre vond ik mijn benadering van muziek helemaal terug.
Jean-Piere maakte als student serieus kennis met de accordeon, hij stortte zich totaal op dit instrument.“Hoe Cherie gebruik maakt van dynamiek in de melodie spreekt me erg aan.

Bezetting

Cherie de Boer: Accordeon
Jean-Pierre Guiran : Accordéon

Original compositions by Jean-Pierre Guiran and two covers:
Verte Campagne - Terry Gilkyson & Richard Dehr
Frevo Sanfonado - Sivuca & Glorinha Gadelha

Cover Painting: Cherie de Boer
Recorded in 2016-2022, St.-Jacobiparochie, The Netherlands
Mixage en mastering editing: Harry Zwerver Studio 12
Editing & Graphic design: Jean-Pierre Guiran
Photography: Nathaly van Grinsven
Production: Sterkenburg Records, St.-Jacobiparochie, NL
Special thanks to Monique Kortbeek and Sena productiefonds

Accordions used for this album:
Guerrini Classic, Hohner Lucia III, Hohner Granada II, Modified Hohner Lucia III (hand made reeds and external cassotto) and a Pazzoli Proffi.