Bucking The Tiger

Max Poolman

Max Poolman is een Amsterdamse singer-songwriter die muziek maakt met Folk en Country invloeden. Geïnspireerd door artiesten zoals Ben Howard, Ryan Bingham en Ryan Adams sleept Max Poolman je tijdens zijn live optredens mee met zijn rauwe stem en intieme, persoonlijke liedjes vol folklore.

Een paar jaar geleden leek optreden en muziek maken voor Max Poolman even niet zo vanzelfsprekend meer. Na een skateboard ongeluk zorgden aangetaste zenuwen in zijn hand ervoor dat gitaar spelen steeds moeilijker werd. Gedwongen stopte hij een jaar met gitaar spelen om zich volledig te kunnen focussen op zijn herstel. En met succes, want dankzij zijn doorzettingsvermogen en harde werken kan Max Poolman weer als vanouds gitaar spelen.

In 2019 brengt hij dan ook zijn eerste twee singles “Follow The River” en “Dreamers” uit in eigen beheer. Ook brengt hij eind 2019 een live EP uit genaamd “Ijland Studio Sessions”.

Naast de release van zijn eerste nummers is Max Poolman ook steeds vaker te zien op verschillende podia door heel Nederland. Buiten een vaste avond bij De Tulp in Amsterdam en verschillende festivals, heeft Max Poolman zijn eerste buitenlandse tour; een zomertour door Frankrijk. Ook in 2020, ondanks de corona crisis, was Max Poolman weer op verschillende podia te zien in Nederland en ook de zomertour werd herhaald. Dit maal zelfs uitgebreid met optredens in Frankrijk en Spanje.

De nummers van Max Poolman zijn geïnspireerd door thema’s als duurzaamheid, natuur en oude folkloristische verhalen. Om de roots van de folk en country muziek op te zoeken, verbleef Max Poolman begin 2020 in Mexico en de Verenigde Staten. Op dé plek waar Country en Folk zijn oorsprong vindt, werkte Max Poolman aan materiaal voor zijn debuut EP en trad hij regelmatig op.

Voor de debuut EP ‘Bucking The Tiger’ heeft Max Poolman samengewerkt met verschillende bekende muzikanten. Hierop werkte hij, net als zijn voorgaande opnames, samen met producer en gitarist Jeroen Egge, die onder andere heeft gewerkt met Pete Doherty, Tyler, the Creator en Nederlands talent zoals Dursun. Samen met Pablo van de Poel, bekend van DeWolff, heeft Jeroen Egge de EP geproduceerd. Op de EP spelen ook toetsenist Rowan de Vos, bekend van Dawn Brothers, Tommy Veenstra, van onder andere Lucas Hamming en Alaska Pollock en drummer Tim Koning, van de Leif de Leeuw Band mee. De backing vocals werden ingezongen door Laura Lewis en Maddy Moreah.

Bezetting

Producers: Jeroen Egge & Pablo van de Poel
Mixer: Jeroen Egge
Engineer: Pablo van de Poel
Recording studio: Electrosaurus Southern Sound Studio, Utrecht, NL
Mastering engineer: Jim deMain, Yes Master Studios, Nashville, TN, USA

Vocals & Acoustic Guitars: Max Poolman
Bass Guitar: Thomas Veenstra
Drums & Percussion: Tim Koning
Guitars: Jeroen Egge
Keys: Rowan de Vos
Backing Vocals: Maddy Moreah & Laura Lewis