Control Voltage

Frans Heemskerk, Rolf Delfos, Pim Dros, Jeroen Vierdag

Op zondag 12 februari 2023 om 15:00 presenteert Frans Heemskerk in de Nobel in Leiden zijn nieuwe album ‘Control Voltage’. Frans Heemskerk speelt met zijn kwartet bestaande uit Rolf Delfos, Jeroen Vierdag en Pim Dros de muziek van zijn nieuwe album. Het album is op deze dag voor het eerst fysiek verkrijgbaar. Tevens is het album via Bandcamp digitaal beschikbaar.
Control Voltage is het krachtige nieuwe album van Frans Heemskerk. Met dit album slaat hij een volledig nieuwe richting in. Waar zijn muziek tot nu toe soms nog vrij was in ontwikkeling en spel, hebben zijn composities nu meer vorm, een duidelijk statement. Broeierige funk, jazz en fusion komen samen op dit album met negen spannende tracks. Frans Heemskerk is te horen op vleugel, rhodes, Prophet 12, Moog Little Phatty en hier en daar wat vocals. Rolf (sax), Pim (drums) en Jeroen (bas) tillen het geheel met hun spel naar een hoger plan. Het album is een thuis project, op afstand opgenomen in de studios van de vier spelers.

Frans Heemskerk deed de masteropleiding piano jazz/lichte muziek aan het Sweelinck Conservatorium van Amsterdam. Hij is werkzaam als muzikaal leider, arrangeur en componist bij verschillende musicals en theaterproducties. In 2009 won hij een John Kraaijkamp Musical Award voor de M-lab voorstelling ’The Wild Party’. Hij bracht eerder twee albums uit met eigen werk, ‘The French Connection Live At The Duke’ en ‘Persona’.

Rolf Delfos uit Leiden is zeer actief in de Nederlandse jazzscene. Hij maakt sinds de jaren tachtig deel uit van onder meer The Houdini’s, The Auratones, Artvark Saxophone Quartet, The JazzInvaders, Cubop City Big Band, het Lewinsy Quartet en Licks & Brains. Hij is werkzaam aan het Koninklijk Conservatorium en het ArtEZ Conservatorium als docent saxofoon, methodiek en improvisatie.

Jeroen Vierdag (1976) studeerde in 2000 cum laude af aan het Conservatorium van Amsterdam. Momenteel maakt hij deel uit van The Ploctones (met Anton Goudsmit), speelt hij met Francien van Tuinen, Nueva Manteca en Caro Emerald. Daarnaast is hij werkzaam als docent basgitaar op de jazz- en latin-afdeling van het Rotterdams Conservatorium en het Conservatorium van Amsterdam.

Pim Dros is een veelzijdig musicus met een enorme staat van dienst. Hij is te vinden op opnames van vele Nederlandse topmusici. Hij speelt naast drums nog vele andere instrumenten en heeft naast zijn concerten ook Souldust Studio Rotterdam.

Bezetting

Frans Heemskerk: producer, composer, keys
Rolf Delfos: sax
Pim Dros: drums
Jeroen Vierdag: bass

Artwork: Tessa Rose Jackson