Cloud Chamber

Duo Up Close + Dudok Quartet

Cloud Chamber is het gezamelijke project van het jazzduo Up Close (gitarist Ed Verhoeff en contrabassist Paul Berner) en het klassieke Dudok Quartet (violistes Judith van Driel en Marleen Wester, altvioliste Marie-Louise de Jong en cellist David Faber). Samen vormen ze een uniek sextet bestaande uit louter snaarinstrumenten, wat een enorme variatie aan muzikale mogelijkheden en klankkleuren betekent.

Ed Verhoeff werkte eerder al samen met onder meer de Braziliaanse jazzlegende Ivan Lins en de Nederlandse chansonnier Ramses Shaffy. Paul Berner werkte op zijn beurt met de Jamaicaanse jazzpianist Monty Alexander en de Amerikaanse jazz-vibrafonist Milt Jackson.
Het Dudok Quartet Amsterdam ontving als eerste Nederlandse ensemble ooit de zeer prestigieuze Borletti-Buitoni Trust Award, die wordt uitgereikt aan excellerende ensembles en musici ter bevordering van hun muzikale carrière. In Cloud Chamber wisselen verschillende bezettingen elkaar af. Het repertoire is afwisselend, ingetogen en expressief, met nieuw gecomponeerd werk, aangevuld met klassiekers uit de jazz, pop en klassieke muziek. Rode draad in het programma is de verbinding tussen de zes snaarinstrumenten, die samenkomen in een hedendaags én tijdloos verhaal.

Bezetting

Ed Verhoeff, Paul berner & Dudok Quartet Amsterdam