Dursun

Dursun

Dursun is een doorgewinterde muzikant die al jaren in de muziekscene rondloopt. Na heel veel live optredens door heel Nederland was 2021 dan eindelijk het jaar waarin er écht een plaat werd gemaakt. Iets waar zijn fans al jaren om vragen.

De EP ‘Dursun’ staat in het teken van een transformatie. Alle liedjes gaan dan ook direct of indirect over dit onderwerp. En over de groei die Dursun de afgelopen jaren als persoon en als artiest heeft doorgemaakt. De EP staat in het teken van verandering en een frisse nieuwe start maken. Een nieuw begin, de rebirth van Dursun.

Dursun is een Amsterdamse rock en soul muzikant. Geïnspireerd door artiesten zoals Lenny Kravitz, Prince en Herman Brood staat Dursun garant voor energieke live optredens, waar hij je met zijn soulvolle stem meeneemt in een dynamische show.

In 2018 heeft hij zijn eerste single “My Baby” uitgebracht in eigen beheer en in 2020 de single “New York City”. Beide singles zijn opgepikt door playlists op Spotify, ‘New Alternative’ en ‘ Made in NL’. Daarnaast is het nummer “My Baby” getekend bij publisher Massive Music. Zijn eerste single ‘Vibe This’ van de EP is op de playlist ‘New Music Friday’ terechtgekomen.

In 2015 deed Dursun mee met dit nummer aan het BNN programma ‘De beste singer/songwriter van Nederland’. Sindsdien speelt hij met grote regelmaat op verschillende podia door heel Nederland. Van Paradiso tot Haarlem Jazz, waar hij in 2020 nog op de main stage stond. Verder is Dursun regelmatig te gast geweest op radiozenders zoals 3FM en Radio538. Voordat de corona maatregelen van kracht werden had Dursun wekelijkse vaste shows in Amsterdam en Scheveningen.

Bezetting

Jeroen Egge - producer & mixer
Pieter van Zaanen - assistent engineer
Jim deMain - mastering engineer
Nienke Overmars - drums
Jens Huigen - bas
Jesse Koch - toetsen & gitaar
Rudolfs Ozols - gitaar
Dursun Erbay - zang en toetsen
Marleen Hoebe - zang