Eight

Sjoerd van Eijck's OAK

Het tweede album van OAK is een resultaat van een zoektocht naar een nieuwe sound en bevat een mix van oude en nieuwe invloeden. Geïnspireerd door muziek van Ennio Morricone uit de film “The Hateful Eight” dook Sjoerd in de wereld van de Franse componist Olivier Messiaen. Door zich te verdiepen in nieuwe compositietechnieken, vond hij klanken die hem hielpen zijn composities op een andere manier vorm te geven.

Dit album is een reflectie op het verleden, heden en de toekomst. Het benadrukt de kracht van hard werken, het volgen van intuïtie en het omarmen van positiviteit om doelen te bereiken en dromen waar te maken. Maar er is ook ruimte voor de keerzijde van het leven, waarin negatieve gevoelens en onzekerheid een rol spelen.

Met “Eight” laat Sjoerd het vermogen zien om klankbeelden te creëren die emoties oproepen en verhalen vertellen. Het album is een vertaling van zijn zoektocht naar balans en evenwicht in het leven, en de muziek neemt je mee op deze reis. Opgenomen in de Fattoria Musica studio in Osnabrück, is “Eight” een verfijnde opvolger van hun eerste album.

Bezetting

Sjoerd van Eijck - piano, composities Koen Smits - trompet Nathan Wouters - contrabas Willem Romers - drums Chris Weeda - recording engineer, mix, master Sjoerd van Eijck - artwork, design Fattoria Musica - studio Lenny Oosterwijk - fotograaf John Weijers - zennez records