El Reflejo

ChaChaChalina

“NOTE: dit album valt in de stijlen latin, salsa, latinjazz, Latijns Amerikaans en wereldmuziek maar die stond niet bij de keuzes dus heb ik jazz ingevuld terwijl het geen jazz is, misschien toch een “latin” keuze toevoegen in de stijlkeuzes?”

Op zaterdag 29 april releases latinband “ChaChaChalina” hun gloednieuwe debuutalbum “El Reflejo”.
Na de singles “Queremos sentirnos vivos ft. Manolito Rodríguez”, “Yo vine pa’ bailar” en “El grito de batalla” komt nu hun lang verwachtte debuutalbum, bestaande uit 11 originele composities, eindelijk uit! Deze avond gaat een feestje worden, VAMOS!

Wie is “ChaChaChalina”:
“ChaChaChalina” is een nieuwe Nederlandse latinband van zangeres en percussioniste Chalina Smit en pianist Dani Brands met o.a. venezolaanse master percussionist Gerardo Rosales (Maite Hontelé, Cubop City Bigband) en de Griekse trombonist Yiannis Marinos (Marutyri, Lucas van Merwijk & Latin Devils). Sinds hun oprichting eind 2019 op het ArtEZ conservatorium zijn ze hard aan de weg aan het timmeren om hun eigen stijl te vinden binnen de latinjazz en salsa. In oktober 2020 speelde ChaChaChalina in de finale van de Conservatorium Talent Award 2020 en op 1 juli 2021 kwam hun eerste EP “Mira antes de Saltar” uit.
De samenwerking in deze internationale band resulteert in hard groovend eigen repertoire en strakke latinjazz, met de New Yorkse salsa feel (geïnspireerd door Ray Barretto) en met uitstapjes naar de moderne Cubaanse timba (geïnspireerd door Pedrito Martinez).

Het album:
“El Reflejo” betekent letterlijk “de reflectie” en weerspiegelt perfect de reis die wij hebben afgelegd om dit album te schrijven en produceren. Je eigen reflectie kan je vanuit verschillende hoeken bekijken; zie je alleen je eigen fouten en imperfecties? Kan je ook het moois ontdekken? Of zie je je eigen weerspiegeling nog niet duidelijk omdat je nog op zoek bent naar jezelf? “El reflejo” komt uit op zowel CD als vinyl!
“Voorspelbaar is ChaChaChalina niet en dat maakt de salsa feestelijk en geeft het net dat beetje extra pit om op te vallen” – 3 voor 12 Den Haag

Bezetting

Lead vocals & congas: Chalina “Chally” Smit
Piano & backing vocals: Dani “Fuego” Brands
Bassguitar & backing vocals: Deborah “Debs” Slijkhuis
Timbales, bongo, guiro, maracas, bells, cajon & backing vocals: Gerardo “Señor Tambo” Rosales
Trumpet & backing vocals: Jurgen “Jorge aka Sweet lips” Scholtanus
Trombone & backing vocals: Yiannis “El Griego” Marinos
Timbales & lead vocals: Manolito Rodríguez* on track 5

Produced by ChaChaChalina

Mixing: Jose Mendoza
Mastering: Fernando Alvarez (440 Mastering)
Recorded at "the Eminent Studio" & "Suma 201" in Leiden, The Netherlands
Recording engineer: Lucas Meijers
Photography: Julia Bo Heijnen (Blackbones)
Artwork: Leon Blokzijl (Mayking)