Facts & Fears

Anne Soldaat

Anne Soldaat (1965) is zanger, gitarist en liedjesschrijver. Op 13-jarige leeftijd krijgt hij z’n eerste (Spaanse) gitaar en neemt klassieke gitaarles. Na de elektrische gitaar te hebben ontdekt, wordt hij gitarist in de punkband op zijn middelbare school in Ermelo. Eenmaal in Amsterdam speelt hij achtereenvolgens in een punk/krakers band ‘Beestenboel’ en een Nederlands- Koerdische muziekensemble. In 1989 sluit hij zich aan bij de popband Daryll-Ann. Na acht albums en vele optredens in binnen- en buitenland, gaat de band in 2004 uit elkaar. Anne Soldaat maakt in de daaropvolgende jaren (2007 – 2015) vier soloalbums voor Excelsior Recordings, produceert – en speelt in – diverse andere bands (o.a. Tim Knol, Clean Pete) en maakt muziek bij films, reclames en een dansvoorstelling.
Het vijfde solo album van Anne Soldaat heet ‘Facts & Fears’ en verschijnt medio juli 2021 bij Excelsior Recordings. Er staan 12 brandnieuwe, door Soldaat geschreven en gezongen, nummers op.  De plaat is opgenomen in de Utrechtse studio van Pablo van de Poel (DeWolff) samen met Luka van de Poel (drums), Reyer Zwart (bas) en Henk Hulzebosch (piano en orgel). Pablo van de Poel heeft het album ook gemixt. Artwork is van de hand van Henk Hannemann, die een analoge collage bij elk van de nummers maakte. Het hele project kwam mede tot stand dankzij financiële steun van Excelsior Recordings en het Sena Performers Muziekproductiefonds.

Bezetting

Het album 'Facts & Fears' is opgenomen in de Utrechtse studio van Pablo van de Poel (DeWolff) samen met Luka van de Poel (drums), Reyer Zwart (bas) en Henk Hulzebosch (piano en orgel). Pablo van de Poel heeft het album ook gemixt. Artwork is van de hand van Henk Hannemann, die een analoge collage bij elk van de nummers maakte. Wessel Oltheten deed de mastering van het album. Het hele project kwam mede tot stand dankzij financiële steun van Excelsior Recordings en het Sena Performers Muziekproductiefonds.

Home