Fijn Zo

Stephanie Struijk

Stephanie Struijk schrijft persoonlijke verhaaltjes in liedjes. Misschien ken je haar nog wel onder de naam ‘Stevie Ann’, ze bracht toen op 18-jarige leeftijd haar debuutalbum uit waarmee ze onder andere op Pinkpop stond.

In 2016 schreef ze samen met Daniël Lohues haar eerste album in het Nederlands tijdens een roadtrip door Amerika, waar Stephanie een tijdje gewoond en gewerkt heeft. Tijdens deze reis van Los Angeles naar Minneapolis merkten ze dat de liedjes zich het beste lieten vertellen in haar eigen taal. Het werden liedjes die gaan over het maken van een nieuw begin, verlangen naar thuis, en de magie van geluksmomenten. Deze switch is haar goed bevallen, en er kwamen meer liedjes in de moerstaal uit de pen gerold. Liedjes over haar geboortegrond, Limburg, en hoe het was geweest als ze daar was gebleven. De zin “Zoek ik nou een plek met een tuintje en een hek, of een gevoel waar ik mezelf naartoe kan brengen” uit ‘Bijna thuis’ is kenmerkend voor haar troubadour’s leven. En Stephanie slaat met haar nieuwe album ‘Fijn zo’ weer een nieuw hoofdstuk open in het Nederlands. Ze gaat door waar ze gebleven was, soms dromerig terugkijkend naar vroeger, maar de focus ligt vooral op verhalen die verder willen en liedjes die troost geven en de tijd misschien heel even stil doen staan. Het nieuwe album komt begin 2021 uit.

Voor dit album, dat werd geproduceerd door Bernard Gepken, schreef ik voor het eerst in lange tijd weer nummers alleen. Daarnaast schreef ik enkele nummers samen met bevriende liedjesschrijvers, waaronder Daniel Lohues en Joost Oskamp.
Door de lockdown in April werden de opnames uitgesteld waardoor er wat tijd vrij kwam nog wat meer liedjes te schrijven, zo kwamen er 3 nieuwe songs uit die periode nog op de plaat.
Het album voelt als een mixtape van mijn emoties van de afgelopen twee jaar. Het zijn liedjes die gaan over iemand loslaten terwijl je dat nog helemaal niet kan en over in het hier en nu zijn. Het zijn ook nummers die troost bieden, zoals ‘Later wel’. Alles wat nu niet gebeurt, komt later wel.

Bezetting

Stephanie Struijk - Zang, achtergrondzang, akoestische gitaar, piano, Wurlitzer, Rhodes, Hammond
Bernard Gepken - Akoestische gitaar, elektrische gitaar, 12 string, banjo, mandoline, autoharp, lap steel, piano, synth, Mellotron, Casio, Rhodes, percussie, triangel, achtergrondzang
Reyer Zwart - Basgitaar, contrabas, Fender VI, synthbas, piano
Nicky Hustinx - Drums, percussie
Jonas Pap - Cello, viool

Geproduceerd door Bernard Gepken

Opname: Harm Timmermans in Het Gemengd Bedrijf op Limmen
Aanvullende opnames door Bernard Gepken, Reyer Zwart en Jonas Pap
Mix: Mark Petaccia (#1, #2, #8), Thijs van der Klugt (#3, #5, #10), Luuk Cox (#4, #6, #7, #9, #11, #12), Bernard Gepken (#13)
Mastering: Fred Kevorkian voor Kevorkian Mastering

Fotografie en vormgeving: IAMKAT