FROMMERKERST met Tommy Wieringa

Frommerman

In 2005 bracht een Nederlandse gelegenheidsformatie een muzikaal eerbetoon aan de legendarische Comedian Harmonists. Dit concert op het Grachtenfestival was een revelatie, zowel voor het publiek als voor de musici. De onovertrofen liedjes van de Berlijnse boy band uit het interbellum sloegen in als een bom; het geraffineerde stemmenspel bleek een ongekende bron van luisterplezier en speelvreugde. De heren op het podium besloten het niet bij die ene gelegenheid te laten en noemden hun formatie naar de oprichter van hun illustere voorgangers en Frommermann was geboren.

Samen met schrijver Tommy Wieringa gingen de mannen op zoek naar de betekenis van kerst. Hun onderzoek speelt zich af tussen licht en duisternis, familievete en verzoening, kerstmaal en eenzaamheid. Ze vieren kerst in al haar dubbelzinnigheid met onverwoestbare kerstklassiekers afgewisseld met minder bekend repertoire en kerstverhalen van Tommy Wieringa. De CD is de kroon op dit project.

Bezetting

Jan-Willem Schaafsma, Erik Slik – tenor, Mattijs van de Woerd, Jan Willem Baljet – bariton, Mitchell Sandler – bas, Paul van Utrecht – gitaar, David Bollen – piano