Good Medicine

Jonny & the Jazzuits

Biography:
Geformeerd in 2011 Jonny & the Jazzuits mogen vele harten in Nederland raken door optredens op music festivals, cafes, kerken en bruiloften. Zij hebben ook gespeeld in België & Zwitserland.
Hun debut album Psalms, Hymns & Spiritual Songs (2015) is genomineerd for a “Zilveren Duif Award”. Hun tweede album Temporary Accommodation (2017) is goed ontvangen overal inclusief CD Of The Week op Groot Nieuws Radio, de nationaal christelijk radio zender in Nederland.
Good Medicine EP:
Voordat de crisis zelfs maar was begonnen, sprak een bepaald bijbelvers tot Jonny:
“Een blij hart bevordert de genezing [Good Medicine], maar een neerslachtige geest doet de beenderen verdorren” – Spreuken 17:22 HS
Hoe kunnen we in deze moeilijke tijden opgewekt zijn, vraagt u zich misschien af? We weten dat we door Jezus vrede in ons hart kunnen ervaren, ondanks wat er om ons heen gebeurt. Als we Hem vertrouwen, kunnen we erop vertrouwen dat er een tijd zal komen dat God elke traan uit onze ogen zal wissen. Er zal geen dood, rouw, huilen of pijn meer zijn.
Dit nieuwe EP van Jonny & the Jazzuits is een hoogwaardige opname van 6 tracks die is in augustus 2021 uitgebracht. Het is beschikbaar door www.jazzuits.com en christelijk boekhandels.

Bezetting

De band bestaat uit:
Jonny Boston - tenor sax / vocaal (1971)
Jonny zat als tiener op de kostschool Christ’s Hospital in Engeland. Daar zong hij iedere zondag in het kapel koor. Op 18-jarige leeftijd begon hij met toeren door Europa met verschillende jazzbands. Twee jaar later ging hij studeren aan Leeds College of Music waar hij cum laude zijn diploma behaalde in Jazz. Hij werd ook winnaar van “Young Jazz Player of the Year” in 1993.
Op zijn 27ste ervoer hij God voor het eerst tijdens een optreden in een kerk in Noorwegen. Het duurde nog 12 jaar voordat hij verder ging met zijn geloof en hij zich liet dopen in Crossroads International Church in Nederland waar hij actief is in de aanbidding.
Jonny leidt op Facebook regelmatig vanuit zijn huiskamer een liveoptreden genaamd Jazzy Living Room Sessions, dat is bewezen een handig hulpmiddel te zijn om het evangelie/gospelmuziek te delen.

Gert-Jan Scherff - piano (1981)
Gert-Jan Scherff begon al op jonge leeftijd met musiceren. Muziek is zijn grote passie. Hij volgde jarenlang gitaar- en pianolessen. Na het Gymnasium begon hij namelijk met de opleiding Docent Muziek aan het Rotterdams Conservatorium. Daarna volgde hij de studie Jazz Piano. Hij is afgestudeerd musicus en heeft ervaring met een breed repertoire, zoals jazz, klassiek, pop en geestelijke muziek. Ook speelde hij als toetsenist bij de musical Legally Blonde en reisde hij door heel Nederland met deze productie.

Pierre Dunker - contrabas (1971)
Pierre Dunker is een componist en bassist van het eiland Curaçao in het Caribisch gebied. Hij groeide op in een muzikaal gezin: zijn vader, broers en ooms waren allemaal gitaristen. Opgroeiend thuis werd hij omringd door de geluiden van populaire Caribische, Braziliaanse en Amerikaanse popmuziek uit de jaren zeventig en tachtig.
Op 9 pakte hij de cuatro en de gitaar. Op de leeftijd van 15 begon hij de elektrische bas te spelen. Zijn interesse in jazzmuziek bood hem de mogelijkheid om met veel lokale jazzartiesten te spelen en op 27-jarige leeftijd pakte Pierre de contrabas. Gedurende 10 jaar speelde hij onder andere met Gary Levy, een saxofonist uit Brooklyn, New York bij Hooks Hut op Curaçao, waar hij zijn muzikale vaardigheden verder kon verbeteren.

Tom Nieuwenhuijse - drums (1988)
Ik ben Tom Nieuwenhuijse, geboren in 1988 en afgestudeerd als drummer/slagwerker lichte muziek/jazz aan de Master of Music aan het Fontys Conservatorium. Daarnaast heb ik recentelijk mijn Docent Muziek diploma behaald op het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, waar ik ook een aantal modules doceer als combo-docent.
Ik ben erg actief als musicus en heb al veel mogen samenwerken met verschillende mensen in het vak. Ik heb veel opgetreden op jazzfestivals in binnen-en buitenland, poppodia, verschillende theaters en andere festivals. Ook heb ik een aantal radio- en tv-uitzendingen mogen doen.