Hands

Beryl Anne

Indie-pop artiest Beryl Anne uit Rotterdam heeft op 14 januari haar nieuwe single ‘Hands’ uitgebracht. Een spannende track met een belangrijke boodschap over straatintimidatie. Recent bracht zij al de singles Thirty-Three Times, Burden en Twice uit.
Beryl Anne maakt elektronische Indie-pop met een krokant randje. Gelaagde synthesizers, heldere meerstemmige zang en vette drums, geïnspireerd door de 80’s en artiesten als Emily King en HAIM.
In 2019 verscheen haar debuut EP ‘’Land of Mine’’ die ze onthulde met een uitverkochte releaseshow in Roodkapje, Rotterdam. Beryl Anne won de Elevator Pitch bij 3FM, speelde live op de radio en toerde in het najaar met de Popronde. In maart 2022 brengt zij haar nieuwe EP ‘’Paper Walls’’ uit.

Beryl Anne over Hands: ‘’Dit nummer is voor iedereen die het niet wil horen. Namelijk zij die verantwoordelijk zijn voor straatintimidatie. Ik ben klaar met de angst en met het constante onveilige gevoel, de woorden die naar m’n hoofd worden geslingerd als een boemerang die nooit terug lijkt te vliegen. Alle ongewenste fysieke, verbale of non-verbale toenadering overkomt mij, en een hoop andere meisjes en vrouwen om mij heen, te vaak. Ik heb het te lang genegeerd maar de woede en frustratie die ik steeds voel wanneer het gebeurt, daar kon ik niet meer omheen. Daarom heb ik ‘’Hands’’ geschreven. Ik wil graag mensen bewegen met mijn muziek in de brede zin van het woord, hopelijk draagt dit een steentje bij om straatintimidatie te stoppen.’’

Bezetting

Hands is in samenwerking met producer en synthesizerkoning Frans Verburg (o.a. Rina Mushonga) opgenomen in zijn studio te Rotterdam. Verburg heeft met zijn uitzonderlijke oog voor detail en uitgesproken smaak een belangrijke rol gespeeld in de nieuwe sound van Beryl Anne.

Credits:
Written by Anne den Boer, produced by Frans Verburg. Arrangement by Frans Verburg & Anne den Boer. Preproduction by Anne den Boer. Synthesizers, drums, guitar and bass by Frans Verburg. Mixed and mastered by Peter Kriek.

Anne: songwriting, vocals
Frans: production, synths, bass, guitar percussion, drums

Photography by Sanja Marusic (www.sanjamarusic.nl)
Artwork by Sanja Marusic & Anne den Boer