Het Britten – Nino Rota, Weil en Puccini

Britten Jeugd Strijkorkest

De 11e CD van het Britten Jeugd Strijkorkest uit Zwolle bevat het weinig uitgevoerde en opgenomen ‘Concerto per Archi’ van Nino Rota, de componist van o.a. het beroemde thema van de film ‘The Godfather’. Filmische muziek die het beeld van zonnig Italië oproept. Ook filmisch is de muziek van Puccini die hij schreef voor zijn opera’s. Maar hij schreef meer zoals het symfonische gedicht ‘I Crisantemi’ voor een overleden vriend. Het is een opera in 6 minuten, instrumentaal. Verder werkt het Britten Jeugd Strijkorkest op deze CD samen met de jonge Mezzo Sopraan Roza Herwig. Zij is een van de aanstormende zangtalenten van Nederland. Afgestudeerd aan het Conservatorium van Amsterdam studeert ze inmiddels aan de Guildhall School of Music & Drama in London. Het is een grote eer dat we met haar deze CD hebben kunnen opnemen. Tot slot op deze CD muziek van Anton Arenski waarin hij een ode brengt aan zijn grote voorbeeld Tsjaikovski.
Dirigent Loes Visser (www.loesvisser.nl) stelde een gevarieerd programma samen voor deze CD met parels uit de strijkersliteratuur en nieuwe gemaakta arrangementen door huisarrangeur Ben de Ligt.
Het Britten Jeugd Strijkorkest is een orkest voor jong strijktalent uit Oost Nederland. Het orkest leidt jonge musici op voor een eventuele carrière in de muziek. Jaarlijks geeft het orkest 15 tot 20 concerten, gaat het op tournee en wordt een CD opgenomen. Meer informatie: www.hetbritten.nl

Bezetting

Britten Jeugd Strijkorkest
Loes Visser - dirigent
Roza Herwig - mezzosopraan

Klankregie en opnametechniek: Albert van Houwelingen (Quintone)
Vormgeving CD: Ard Hunnersen (ArdWork)
Redactie CD hoes: Afke Pricker (Pricker Productie)
Fotografie: Marco Slot

Opgenomen in de Noorderlichtkerk in Wezep in juli 2020