Home

Noël

Home is een dansbaar nummer met een sterke, catchy melodie. De elektronische productie staat in sterk contrast met de heldere klankkleur van Noël’s stem. Het nummer is lovend ontvangen door de pers, met onder andere een uitgebreid artikel in het Parool.

De A’DAM toren die op de cover staat, is een iconisch gebouw voor zowel Amsterdam, als voor zangeres Noël. Ze kan de toren zien vanaf haar huis. In de kelder van dit gebouw heeft ze zichzelf talloze nachten verloren tijdens het feesten in de nachtclub. Het dak van de toren geeft een prachtig uitzicht over de stad. Voor Noël symboliseert deze toren vrijheid, omdat ze in Amsterdam-Noord kwam te wonen tijdens een roerige tijd in haar leven.

Noël van de Wiel (1994) begon vanwege haar muzikale vader met zingen. Op haar elfde stond ze in de finale van het Junior Songfestival met het nummer ‘Geen Kinderliedjes’. Tijdens haar gehele middelbareschooltijd volgde ze ook lessen op het Junior Jazz College, een jong talent opleiding van het Conservatorium van Amsterdam. Vervolgens heeft ze de bachelor Jazz/Pop aan het Conservatorium van Utrecht succesvol afgerond. Ze trad veel op in duo-bezettingen en is werkzaam als zangdocent. Vanwege de focus op jazz en improvisatie, heeft ze jarenlange ervaring opgebouwd als jazz-zangeres.

Maar na jarenlange ervaring als jazzzangeres, werd het tijd voor verandering. Noël houdt ook wel van een feestje en raakte geïnspireerd door Tiësto. Ze gebruikt nu haar skills om nummers te maken in het genre Dancepop. Ze schreef samen met andere artiesten en werkte samen met producer Rowen Reecks. Noël bewijst dat elektronische muziek gecombineerd kan worden met easy-listening melodieën. De songteksten hebben millennial gerelateerde onderwerpen en de vibe is vrouwelijk, dansbaar en rauw. Inmiddels schrijft ze ook toplines voor andere artiesten.

In het voorjaar van 2024 verwacht Noël haar nieuwe EP uit te brengen.

Bezetting

Uitgevoerd door: Noël van de Wiel Geschreven door: Noël van de Wiel, Rowan Smeets, Sarah Donkers, Tim de Boer Geproduceerd door: Rowan Smeets