In Gold We Trust

Them Dirty Dimes

Them Dirty Dimes lieten zich voor dit album muzikaal en thematisch inspireren door de decennia voor de oorlog. Van New Orleans brass tot late night jazz: met veelzijdige sessiemuzikanten is het album een bloemlezing geworden van traditionele instrumenten en stijlen. Twaalf muzikanten, dertien tracks en vierentwintig karaats.

Om het album zo rijk mogelijk te laten klinken trok de vijfmansformatie alles uit de kast, en zocht contact met getalenteerde muzikanten uit de jazz-, folk- en klassieke hoek. De band zelf neemt invloeden mee uit de popmuziek, en speelt met onverwachte wendingen. Daarmee roepen de nummers wel het gevoel op van oudere standards, maar zijn ze nooit standaard.

Qua thematiek grijpt het album ‘In Gold We Trust’ terug op de goudkoorts, macht en corruptie van een eeuw geleden. Tegelijk trekt het daarin parallellen met de huidige tijd van populisme, nepnieuws en machtige multinationals. Die thematiek wisselt het af met universele thema’s als liefde, dood en drank. En dan met een flinke scheut ironie.

Bezetting

Harmen Ridderbos (It's a Bear studio, producer), Michiel Cornelisse (Blaisdell Studio, mastering), Wytse Sterk (Sterk Ontwerp, artwork), Jasper Bolderdijk (Bolderdijk, fotografie)
Gijs de Groot - zang, gitaar
Johan Stolk - gitaar, banjo, achtergrondzang
Joas Zuur - trompet, bugel, achtergrondzang
Anne de Vries - contrabas
Wessel de Vries - drums