Janne & de Vogels – In de Regen

Janne Schra & de Vogels

Nieuw Nederlandstalig album van Janne Schra met oudleden Room Eleven.

Via het album Vasalis, een vertolking van ‘Diep in Mijn Hart’ op tv en Annie M.G. Schmidt liedjes in Carré, durfde Janne Schra, die jaren Engels zong, eindelijk te dromen van een eigen plaat in haar moedertaal. Muziek met wortels in de stijl van Fats Waller, jazz uit de jaren twintig van de vorige eeuw: authentiek, avontuurlijk en een tikje weemoedig, maar met teksten gegrond in het nu.

Ze vormde een band met oudleden van Room Eleven en schreef de meeste nummers samen met pianist Tony Roe. Midden in de pandemie nam de band het album ‘In De Regen’ op. Naast een enkele oude parel en gezongen gedichten van M. Vasalis en Joost Oomen, zijn het vooral de nieuwe liedjes van Janne zelf die het hart van de plaat vormen. De plaat vliegt van goudlijm naar orkaannamen en van gentrificatie naar liefdesmystiek, maar altijd valt er die typische Janniaanse rode draad in te ontdekken.

En nu het land weer langzaam opengaat komt Janne Schra deze plaat naar de theaters brengen. De uitvoeringen zijn wild en opzwepend als dronken tijgers, dan weer klein en fonkelend als een druppel limoensap in een ijskoud glas. Ze wordt begeleid door de geweldige band De Vogels, bestaande uit Tony Roe (piano), Lucas Dols (bas) en Mark van Kersbergen (drums). Het is spannend, zo’n eerste eigen plaat in het Nederlands, naakt ook. Maar u zult zich als vanouds thuis voelen in Janne’s stemgeluid, terwijl zij melodieën spint om een band die staat als een huis.

Bezetting

Tony Roe - piano
Jamie Peet - Drums
Mark van Kersbergen - drums
Lucas Dols - bas
Darius van Helfteren - mastering