Koen Herfst – Isolation Sessions

Koen Herfst

“Isolation Sessions” is the third solo-album of Dutch drummer and composer Koen Herfst (Vandenberg, Armin van Buuren), a diverse and personal album about the last two years of pandemic. The opening song is ‘Restless Wayward Child,’ a classic rock track featuring DeWolff’s Pablo van de Poel which tells the story of two rockers who are dying to get out on the road again to do what they were born to do: rocking and touring! The pop-influenced ‘Connection Please’ is a call for connection and the lofi ‘Waiting To Be Myself Again’ handles a theme most people can relate to; these times were strange for all of us and we couldn’t really be ourselves. Can we finally?

‘My Great Escape’ takes you on an eighties/The Weeknd trip and fantasizes about escaping the lonely times at home. ‘The Divided States Of America’ (featuring vocals by Harrison Young) and ‘No More’ are about recent events in the USA. ‘Surfers Symphony’ was written after a local tragedy in The Hague wherein 5 surfers drowned, while ‘Going Under’ is about “drowning” in troubles, financial and otherwise, and asking for a helping hand, featuring a blistering guitar solo by Marcel Coenen.

In addition to these serious themes, Koen proves once again what a very diverse composer he is, with tracks like ‘Key moment’ and ‘Solo for Jane’ (both improvised drum solos), ‘Better A Good Neighbor’ (a drum and bass jam between neighbors), and ‘Persian Poem’ (a mesmerizing soundscape with spoken-word). Rounding out the album, ‘Back To Paradise’ is an eighties hardrock track about wanting to hit the road again, featuring Vandenberg bandmate/bassist Randy van der Elsen on vocals. The album closes with an excerpt of a live jam session entitled ‘37 Jam.’

 

 

Biografie:

Koen Herfst is een van de meest energieke en veelzijdige drummers van Nederland. Hij is bekend van zijn werk met Armin van Buuren, waarmee hij twee wereldtours deed. Daarnaast organiseert Koen jaarlijks het festival ‘Herfstfest’, het grootste drum evenement van Nederland, en produceert hij muziek voor zichzelf en voor anderen. Alsof dit alles nog niet genoeg is, laat Koen zich als echte multi-instrumentalist van zijn beste kant zien in het solo project DRUMLUST, waar hij verschillende elektronische muziekstijlen combineert met live drums.

Koen begon zijn carrière in Zoetermeer, waar hij opgegroeid is. Hier kreeg hij voor het eerst drumles op dertienjarige leeftijd tijdens de muziekles op de middelbare school. Sinds de eerste keer dat Koen het drumstel aanraakte wist hij dat hij zijn roeping had gevonden. Hierdoor ontstond al vroeg de droom om de hele wereld over te willen vliegen als drummer. Koen richtte meteen een aantal bandjes op en op zijn vijftiende had hij al een website met heuse discografie en tourdata, net zoals zijn drum helden op hun websites hadden.

Toen Koen achttien was verhuisde hij naar Den Haag en vanuit hier nam zijn carrière een vlucht.
De gitarist van een van zijn eerste bands Bagga Bownz, Eller van Buuren, is de broer van Armin van Buuren. Toen Armin het nieuwste Bagga Bownz album had gehoord vroeg hij of de band samen wilde werken op de titeltrack van zijn album ‘Mirage’. Vervolgens werden ze gevraagd om ook mee op tour te gaan en vanuit daar is Koen’s rol als drummer in de shows van Armin gegroeid. Inmiddels heeft hij in meer dan 40 landen getourd in de grootste zalen (o.a. Madison Square Garden) waar hij spectaculaire drum solos deed. Een letterlijk hoogtepunt met Armin was met drums en al uit het dak van de Johan Cruijff Arena naar beneden komen!

Koen heeft getourd met Epica, Anneke van Giersbergen, zijn eigen bands The Cards en Voodoo Chambers en is de afgelopen zes jaar op rij verkozen tot beste hardrock drummer van de Benelux. Daarnaast is hij recentelijk onderdeel geworden van de band Vandenberg met de Nederlandse gitaarheld Adrian van den Berg, waarmee Koen het album ‘2020’ heeft opgenomen in Los Angeles, net voordat Covid de wereld trof.

Alsof al Koen’s drum activiteiten nog niet genoeg zijn, organiseert hij jaarlijks het festival ‘Herfstfest’, het voornaamste drum evenement van Nederland, en co-organiseerde hij ‘2000 drummers aan zee’, het grootste drum evenement ooit georganiseerd in Nederland, samen met drum legende en goede vriend Cesar Zuiderwijk van Golden Earring.

Koen omschrijft zijn passie voor drummen als een soort oergevoel en dat is goed te zien in zijn video’s.

‘Ik ben erg expressief en energiek op het podium en ik houd van heel veel verschillende stijlen.’
– Koen Herfst

Koen’s muzikaliteit houdt niet op bij drummen. Hij is een multi-instrumentalist en componeert zowel muziek voor zichzelf als voor anderen. Hij heeft zijn eigen studio en hier schrijft en neemt hij muziek op voor artiesten van over de hele wereld. Ook heeft hij twee solo-albums uitgebracht; ‘Back to Balance’ en ‘LEO’. In de nabije toekomst staan er veel releases op de planning. Daarnaast zal Koen de wereld over blijven touren, zal hij twee edities van Herfstfest organiseren (Nederland en België) en staan er hele toffe dingen op de planning met zijn soloproject DRUMLUST!

Bezetting

Pablo van de Poel (schrijver, Guitar & Vocals 1 & Solo)
Sharon Overkamp (Backing vox)
Marcela Orosi (vocals)
Jon Tarifa (schrijver + rap)
Harrison Young (zang + toetsen)
Sicco van Grieken (Bass & Guitar & Keys)
Lotte Spruit (Vocals & Lyrics)
Vernon Chatlein (percussie)
Rosa de Jong (Drums & Keys & Productie)
Camille Meiresonne (schrijver + Bass)
Kaan Yazici (Bass & Guitar & Keys & Vocals 1)
Marcel Coenen (solo)
Erica Carpanedo (viool)
Lily Ghodsi (spoken word)
Randy van der Elsen (Bass + Guitar + Vocals + Solo)
Joop de Rooij (keys)
Daniel Lottersberger (Bass)
Bjorn de Water (schrijver + Vocals)
Joey B. Ellis (MC BREEZE)
Jaimie Pisters (bass)
Marcel Singor (gitaar)