Let’s All Pretend

Waltzburg

Let’s All Pretend’, de nieuwe EP van de Nijmeegse indie band Waltzburg, komt voort uit een fascinatie voor het moderne ‘doen alsof’. Elk van de liedjes verkent op zijn eigen manier de thematiek rond de maskers die we onszelf voorhouden, en de rol die we daardoor spelen in sociale situaties. In vijf tracks neemt de EP de luisteraar mee naar ongemakkelijke verjaardagen, een mislukte trip naar Londen en een bittere nieuwjaarsdag.
De rode draad is een vervreemding van de omgeving, en het gevoel van ongemak dat dit met zich meebrengt. Een zoektocht naar waarheid in een tijd waarin we de waarheid vaak proberen te verbloemen zodat er een beeld ontstaat dat voldoet aan de verwachtingen. Misschien proberen we met zijn allen te veel één ding te zijn, en verliezen we daardoor waar het écht om draait.

De EP is opgenomen met Jan Schenk, die lange tijd ook de live-geluidsman van Waltzburg was. Met hem wilden ze meer de basic benadering van live spelen vertalen naar een nieuwe EP. Zo wilden ze zich ontdoen van te veel poespas in de nieuwe nummers op de EP, en ‘simpele’ doch sterke songs opnemen.

Bezetting

Producer en mixer - Jan Schenk
Masteraar - Pete Maher
Menno Krivokutya - Zang, Gitaar
Nicole Jansen - Keys, Zang
Joost Klapmuts - Basgitaar
Jesse Smits - Gitaar
Ruben Marseille - Drums