Meisje

Mylou Frencken & Bear Project

Mylou Frencken, cabaretier, liedschrijver gaat de samenwerking aan met producersduo Bear Project. Met MEISJE slaat zij een nieuwe muzikale weg in. Als zangeres van kleinkunstliedjes vindt zij nu een eigen, moderne toon en ‘feel’ waarin ambientklanken, sprankelende arrangementen en poëtische teksten samenkomen. De nummers op dit album slalommen van prille jeugd via jonge vrouw, moeder, minnares, madame en muzikant naar het gelouterde hier en nu.
Het titelnummer ‘Meisje’ is een compositie van Mike Boddé en Mylou. In ‘Andere mensen worden oud’ krijgt Bear Project muzikaal de vrije hand. Alle andere nummers zijn, ook tekstueel, geschreven door Mylou zelf.

MEISJE zag het levenslicht op 23 maart 2022 in Theater de Liefde in Haarlem waar Mylou mede-oprichter van is. Met muzikanten René Meister en Eric Blom, de mannen achter Bear Project, en met gitarist Ronald Schmitz presenteerde zij de cd in de vorm van een theatervoorstelling die enthousiaste reacties opriep. ‘Mooie show!’, schreef Jacques Klöters. Vanaf september 2022 zal MEISJE in de theaters te zien zijn.

Na Alles nog Prachtig (2004), Wegwaaien (2008), Mylou Geeft Licht (2011) is MEISJE Mylou haar 4e album.
Het werk van Frencken werd meerdere malen genomineerd voor de Annie M.G. Schmidtprijs, de jaarlijkse beloning voor het beste theaterlied.

‘Mylou Frencken heeft een volkomen eigen geluid en een lichte, poëtische toon. Pareltjes van kleinkunst’ – Jeroen van Merwijk
‘Prachtige liedteksten vol originele formuleringen, en ze weet die ook nog eens te verpakken in zeer aanstekelijke melodiën’ – De Volkskrant
‘Een groot en eigenzinnig tekstdichteres’ – Mike Boddé
‘De ongekroonde koningin van het kleinkunstlied’ – De Theaterkrant

Bezetting

Toesten/zang - Mylou Frencken
Gitaar, mondharmonica, melodica, percussie, synthesizers, zang - Eric Blom
Toetsen, ritmes, percussie, geluidscollages, zang - René Meister
Gitaar (Jij stelt mij gerust) - Ronald Schmitz

Techniek en mixage - René Meister
Mastering - Attie Bauw/ Bauwhaus
Grafisch ontwerp - Eric Blom
Drukwerk/cd productie - Erik van Doorne/ Masters of Media
Productie: Bear Project