Narrow Numerous

Oerknal Ensemble

Het presenteren van nieuwe muziek en daar met een frisse, open blik naar kijken: dat is het doel van het Nederlandse ensemble Oerknal. Sinds de oprichting in 2013 heeft een rotsvast geloof in hedendaags repertoire en dat dit repertoire, hoe fringe ook, echt wel voor een breed publiek geschikt is, de tien musici en hun dirigent verbonden.

Op het debuutalbum, ‘narrow numerous’, staan vijf werken van vijf verschillende componisten in vijf verschillende stijlen. Deze werken worden verbonden door de liefde van hun componisten voor sensuele texturen en levendige timbres. Dirigent Gregory Charette licht op heel originele wijze de keuze toe aan de hand van vijf verschillende betekenissen van het woord ‘visceral’ (gevoelsmatig, onberedeneerd) in het woordenboek. Het enthousiasme van Oerknal is aanstekelijk en het speelplezier spat er duidelijk van af. Verschillende technieken en bezettingen wisselen elkaar af en harmonie en melodie verdwijnen weer net zo plotseling als ze opdoken; de luisteraar waant zich in een soort Alice in Wonderland.

Bezetting

Oerknal Ensemble: Raphaella Engelsberg en Mariana Hutchinson Siemers (viool), Lidwine Dam (altviool), René van Munster en Steuart Pincombe (cello), Cody Takács (contrabas),Daniel Boeke (klarinetten), Christian Smith (slagwerk), Daniel Walden (piano), Gregory Charette (dirigent)