of ik jou nog mis

Laura Sjin

Het project is het resultaat van een lange zoektocht naar een nieuw geluid. Na verschillende samenwerkingen kwam ik terecht bij Benny Sings, waar ik ontzettend veel van heb geleerd tijdens dit proces. Met hem heb ik de demo’s die ik thuis had geproduceerd eigenlijk afgemaakt en hij heeft me geholpen om de tracks te krijgen waar ze nu zijn qua sound. Ik ben heel blij met het eindresultaat en neem wat ik heb geleerd sowieso mee voor de volgende projecten die ik ga maken.

 

Het lijkt al eeuwen geleden dat ze besloot haar hersenspinsels op muziek te zetten. Het liefst zo letterlijk mogelijk. Laura, want zo heet onze hoofdpersoon, verandert die in persoonlijke liedjes die toch voor menig mens herkenbaar zijn. Grote gevoelens middels kleine formuleringen, waardoor er onder de luisteraar een soort ‘waar maakte ik me eigenlijk zo druk om?’-gedachte heerst. Dat de liedjes eigenlijk bedoeld zijn om haarzelf te kalmeren, is geheim.
Tijdens haar wandeling over het pad der muziek, mocht ze al snel bij 3FM komen spelen en mee met Herman Brood Academie on Tour (o.a. Paradiso). In 2018 bracht ze haar debuut EP ‘Als ik droom’ uit, waarvan meerdere tracks in grote Spotify lijsten als ‘Je Moerstaal’ en ‘Troubadour’ terecht kwamen. Vlak daarna won ze de publieksprijs van de Grote Prijs van Nederland en mocht ze in het najaar mee met de Popronde. 2018 was het jaar van veel doen en veel spelen.
In 2019 was er ruimte voor de zoektocht naar een volwassener en stoerder geluid. Na samenwerkingen met verschillende producers vond ze uiteindelijk een match in Benny Sings, die precies aanvoelde wat de muziek nodig had met als resultaat haar tweede EP ‘Alles wat je zegt’.
‘Hoe klinkt zoiets dan?’ Hoor ik je vragen, waarop mijn antwoord is: ‘Een songwriter die op zolder haar liedjes zodanig kan inkleuren dat het soms dromerige tranentrekkers worden, soms dansbare disco plaatjes en soms alles daar tussenin; Laura-achtig.’

Bezetting

Benny Sings heeft op alle tracks meegewerkt als producer en bij 'de deur' als cowriter. Benjamin Rheinlander heeft op 'misschien' meegewerkt als producer. Tobie Spieleman heeft de tracks gemixt en Jeffrey de Gans heeft de tracks gemasterd.