Out There

KOLORA

De samenwerking tussen Liloe Barend & Koenraad Wiering is ontstaan tijdens en door de corona crisis. Beide muzikanten wonen in de broedplaats ‘Heesterveld Creative Community’ in Amsterdam Zuidoost en werden door de corona maatregelen beperkt. Deze beperkingen bleek echter een vruchtbare bodem voor een nieuwe muzikale samenwerking: KOLORA

Door niet meer wekelijks het land door te reizen en te spelen of te DJ’en waren beide muzikanten thuis met veel vrije tijd. Dit bracht de muzikanten bij elkaar om nieuwe muziek te maken. Het verschil in muzikale achtergronden en omgeving bracht een dynamisch spanningsveld met zich mee. Hierdoor werden ze gedwongen buiten hun eigen comfortzone te treden. Naast de verschillen kwam ook al snel naar voren dat er juist veel overlap en overeenkomsten waren. De verbindende kracht van muziek bleek te werken.

Warme en gelaagde soundscapes vormen het resultaat wanneer de twee muzikanten de studio in duiken. Het organische gitaargeluid van Liloe in combinatie met de synthetische synthesizer sounds van Koenraad zorgen voor een interessant klanken pallet. Twee uiterste die elkaar versterken en uiteindelijk versmelten tot ambient tracks.

Bezetting

Productie: Liloe Barend & Koenraad Wiering
Gitaar: Liloe Barend
Synths: Koenraad Wiering
Mastering: Brandenburg Mastering