PANTOMIME

Black Monsoon

Black Monsoon maakt alternatieve grunge geïnspireerd op de jaren ‘90.
Het trio uit Deventer en Utrecht maakt tegendraadse, melancholische songs met sferische samenzang van frontvrouw Jacky Kwast en frontman Teun Guichelaar. Dit alles wordt ondersteund door vervreemdende gitaarpartijen in onmogelijke stemmingen, solo’s met boormachines on stage, bloed, zweet en tranen en de beukende drums van Marjolijn Dokter.
In 2018 bracht de band haar eerste selftitled EP op vinyl en CD uit en wist zichzelf hiermee in de kijker te spelen. Black Monsoon speelde als support act van o.a. Steve Shelley (Sonic Youth), Indian Askin, Whispering Sons (BE) en David Nance Group (Alaska). De band werd geselecteerd voor Popronde 2019 en werd gebombardeerd tot “Never Mind the Hype”- talent.
Single ‘Jabberwocky’ kwam in september 2019 uit en kreeg lovende recensies tot buiten de landsgrenzen. Dus besloot de band een (zeer geslaagde) tour langs de zuidkust van Groot Brittanië te plannen.
Belangrijk aspect van Black Monsoon is de DIY-mentaliteit. Het artwork, de promo, de videoclips en de boekingen doet en maakt de band geheel zelf.
In 2020 nam de band haar eerste full length album “PANTOMIME” op.
Een 11 tracks-durende luistertrip, waarin pijnlijke wonden worden opengekrabd en het beklemmende gevoel van onzekerheid en zelfreflectie je langzaam naar de keel grijpt.
Op 27-11-2020 wordt “PANTOMIME” gereleased in het Burgerweeshuis te Deventer.

 

Over het project

Het album is geheel geschreven tijdens de eerste lockdown in Nederland en vlak erna opgenomen in de Schenk Studio te Amsterdam.
De album release zou op 27 November 2020 fysiek plaatsvinden in een uitverkocht Burgerweeshuis, maar door strengere maatregelen bleek dat niet meer realistisch. We hebben het album dus online uitgebracht met behulp van een Videoreleasetour. Hiervan release we (nu nog steeds) elke week een live opname van het album via een muziekplatform.

Bezetting

Jacky Kwast - zang, gitaar
Teun Guichelaar - zang, gitaar
Marjolijn Dokter - drums, zang
All songs written and performed by Black Monsoon.
Recorded and mixed by Johannes Schenk at Schenk Studio Amsterdam, The Netherlands.
Mastered by Pete Maher at Topfloor Productions Limited, London, UK.
Cover design by Teun Guichelaar, Jacky Kwast en Marjolijn Dokter.
Artwork by Marjolijn Dokter
All rights reserved Black Monsoon 2020.