Parallel Universe

Nomden

Parallel Universe is het derde soloalbum van Diederik Nomden. Zoals ook op voorganger Wingman Returns (2019) heeft Nomden op deze plaat de productie, mixage, de orkestrale arrangmenten en het leeuwendeel van de instrumenten voor zijn rekening genomen.
Van Nomden is inmiddels bekend dat hij voornamelijk beïnvloed is door het Britse late jaren ’60-geluid, samengesmolten met de Westcoast-sound van eind jaren ’60-begin jaren ’70.

Voor de strijkpartijen heeft hij een beroep gedaan op het Dutch String Collective van SENA-‘Humble Heroin’ Marieke de Bruijn, en ook Emma van der Schalie en Julia Philippens van Fuse zijn te horen op Parallel Universe. Marijn van Prooijen (contrabas) en Doriene Marselje (harp) spelen op 2 nummers mee. De blazers op ‘Piece of the pie’ werden gespeeld door Tom ‘Bones’ Malone.
Voor het nummer ‘Take it or leave it’ blies Nomden zijn inmiddels 10-jarige samenwerking met Douwe Bob Posthuma nieuw leven in, en muzikaal klankbord/songschrijver Victor Meijer tekent voor enkele (strijk)arrangementen en de compositie ‘Masquerade’ .

Bezetting

Diederik Nomden - zang, drums, gitaren, bas, toetsen
Victor Meijer - compositie en gitaar ('Masquerade'), diverse arrangementen ('Parallel Universe', 'Tennessee Ride')
Douwe Bob Posthuma - compositie, backing vocal en gitaar ('Take it or leave it')
Dutch String Collective - strijkers ('Parallel Universe', 'Wastelands')
Emma van der Schalie, Julia Philippens - viool ('Tennessee Ride', 'Miner', 'Masquerade')
Marijn van Prooijen - contrabas ('So Long', 'No better place')
Doriene Marselje - harp ('So Long', 'No better place')
Tom 'Bones' Malone - trompet, trombone, saxofoons ('Piece of the pie')