People Flow

Erik Verwey Trio

PEOPLE FLOW – ERIK VERWEY TRIO

Pianist Erik Verwey (1987) heeft na zijn afstuderen aan de conservatoria van Utrecht (bachelor) en Den Haag (master) jarenlang gewerkt als componist en begeleider van diverse succesvolle theater- en cabaretprogramma’s (o,a, Louise Korthals, Ronald Snijders, Dolf Jansen). Deze theatertournées hebben hem veel compositie-ervaring opgeleverd.
Erik had naast zijn muzikale activiteiten in de theaterwereld een grote drang, of beter gezegd een muzikale noodzaak, om zijn eigen muziek te schrijven en te spelen. De wens was: eigen stukken met zijn favoriete muzikanten, in de traditie van het jazzpiano trio.

People Flow is een muzikale vertaling van hoe Erik geïnspireerd is door zijn ontmoetingen met mensen. Deze ontmoetingen heeft Erik meegenomen naar zijn huis aan de rivier de Amstel. Op People Flow worden mensen en plekken vertaald naar muziek en dat heeft geresulteerd in dit bijzondere debuutalbum waarin elk stuk een portret vormt in zijn verhaal.
Hij heeft ruimtelijke muziek op een toegankelijk en van begin tot eind dynamisch klinkend debuutalbum vastgelegd. Filmische improvisaties zijn een leidend onderdeel van de muziek, met roots in de jazz en ruimte voor alledrie de leden van het trio.

Met drummer Daniel van Dalen, onder andere bekend van Fuse (huisband Podium Witteman) speelt Erik al meer dan 12 jaar in verschillende formaties en hij is onmisbaar voor dit trio. Hendrik Mūller, completeert het trio de laatste jaren op de contrabas. Verder zijn er voor een paar nummers gastbijdragen van topmusici Bart Wirtz (saxofoon) en Teus Nobel (flügelhorn) te horen.

Vorig jaar speelde het trio op diverse plekken met als hoogtepunt het Bali Jazz Festival. Op YouTube is hier een registratie van te bekijken (met inval drummer Joan Terol Amigo).

QUOTES:
“De composities variëren van fris, ritmisch spel, doordrenkt van klassieke muziek invloeden tot een mix van traditionele jazz ingrediënten. (…) Een mooi dynamisch debuut” – Jazzism

“(…) a meeting of Chopin and Bill Evans. (…) Diversity isn’t a given – but Erik Verwey, Hendrik Müller and Daniel van Dalen show the way in this delightful first outing” – London Jazznews

“Handzame composities, innig samenspel en vindingrijkheid. (…) Alles swingt, niets is moeiljk” – Jazzflits

“Verwey’s sounds, on eight piano trio numbers and three quartet tunes, are cinematic. It is a brimming with life, joyful and salubrious.” – **** Allaboutjazz

Bezetting

Musicians:

Erik Verwey Trio:
Daniel van Dalen - drums
Hendrik Müller - bass
Erik Verwey - piano, compositions (except Isfahan)

Guest musicians:
Bart Wirtz - alto saxophone Teus Nobel - flügelhorn

Recorded at:
Studio 150, Amsterdam
Recording engineer: Joeri Saal
Mix: Joeri Saal
Master: Stardelta Mastering, Devon, UK
Label: Eigen beheer

Release date: december 4, 2020

Formats available: physical and digital (Spotify, iTunes and many other platforms)
Artwork: Helia Toledo
Contact details: Erik Verwey info@erikverwey.com

Links/clips
the album: https://open.spotify.com/album/1PnrgVDPphgvoz41BMPEIn?si=_- U7y3noQdq8aNZO0bUZbg
website: www.erikverwey.com
footage of other gigs: https://www.youtube.com/user/GlitterGlamour374/videos?view_as=subscriber