Qetesh

Belle and The Beats

Als een samenwerking tussen Isabel ‘Belle’ Zoeteweij en producer-componist Gil Lopez, combineert Belle and The Beats elektronische sounds met een verscheidenheid aan instrumenten. Samen vindt het duo een manier om hun muzikale diversiteit te mengen tot moderne poëzie. Door zich niet te laten beperken door culturele grenzen en conventies, leidt deze samenwerking tot meeslepende tracks met een sterk visueel karakter. Qetesh is de Egyptische godin van de schoonheid, liefde en sexualiteit. Deze thema’s zijn onderzocht tijdens het schrijven van dit album.

‘Als vrouw en muzikant verdiep ik me in het brede spectrum vrouwelijkheid en seksualiteit, en alles wat daarbij komt kijken’, aldus Belle. ‘Wij vrouwen kunnen onze vrouwelijkheid gebruiken om dingen voor elkaar te krijgen. Tegelijkertijd is het ook onze zwakte. Of, zoals Oscar Wilde ooit zei: “Alles in deze wereld draait om seks, behalve seks. Seks gaat over macht.” Het is precies dit contrast dat ik probeer te onderzoeken, zowel in mijn privéleven als door middel van mijn muziek.’

In 2022 komt het volledige Belle and The Beats’ debuutalbum Qetesh uit. Alles heeft door de corona pandemie wat vertraging opgelopen, maar, wij denken ten goede. Er is hard gewerkt, er is een heel team om Belle and The Beats verzameld en er zijn nu 3 nummers uitgebracht. Op 16 juli 2021 trapt Belle and The Beats de zomer af met hun volgende single Qetesh. Op de track ontdekt Belle het spectrum van liefde en seksualiteit door haar godin-achtige alter ego Qetesh. Het is een verwijzing naar de gelijknamige Egyptische godin van liefde en seksueel genot.

Naast deze single hebben wij een heel plan staan rond dit album, wat dus mede mogelijk gemaakt is door SENA. Het album bevat namelijk een samenwerking met voormalig Kyteman-rapper Reazun, een duet met de Israëlische Vidi (Gunned Down Horses), een cover van Leonard Cohen’s You Want It Darker, een ballad genaamd Flower (plan December 2021) en een murder ballad (Make Love or Die) met korte muziekfilm daarbij. Ook zijn wij bezig om (als extra) een remix uit te brengen van de single Qetesh, aangezien dat de titelsong van het album is.

Al met al combineert het album Qetesh elementen van poëzie, popcultuur en kunst, waardoor er een gelaagde boodschap ontstaat. Het gehele album is dus nog niet uitgebracht, maar we zijn hier druk mee bezig!

 

Met een combinatie van hypnotiserende klanken en uiteenlopende instrumenten verkent het Amsterdamse producersduo Belle and The Beats het spectrum van liefde en seksualiteit. ‘In onze tracks zijn we continu op zoek naar nieuwe ervaringen. Muzikaal natuurlijk, maar ook emotioneel’.

Als een samenwerking tussen Isabel ‘Belle’ Zoeteweij en producer-componist Gil Lopez, combineert Belle and The Beats elektronische sounds met een verscheidenheid aan instrumenten. Samen vindt het duo een manier om hun muzikale diversiteit te mengen tot moderne poëzie. Door zich niet te laten beperken door culturele grenzen en conventies, leidt deze samenwerking tot meeslepende tracks met een sterk visueel karakter.

Met haar sterke vocals en poëtische inslag deelt Belle authentieke ervaringen die een glimp van haar persoonlijke leven laten zien. Haar verhalen komen naar voren door het gebruik thema’s zoals seksualiteit, fysieke en emotionele machtsverhoudingen, persoonlijke groei en zelfdestructie.

‘Als vrouw en muzikant verdiep ik me in het brede spectrum vrouwelijkheid en seksualiteit, en alles wat daarbij komt kijken’, aldus Belle. ‘Wij vrouwen kunnen onze vrouwelijkheid gebruiken om dingen voor elkaar te krijgen. Tegelijkertijd is het ook onze zwakte. Of, zoals Oscar Wilde ooit zei: “Alles in deze wereld draait om seks, behalve seks. Seks gaat over macht.” Het is precies dit contrast dat ik probeer te onderzoeken, zowel in mijn privéleven als door middel van mijn muziek.’

Op het podium komt Belles godin-achtige alter ego Qetesh tot leven. Het is een verwijzing naar de gelijknamige Egyptische godin van liefde en seksueel genot. Ze verschijnt door middel van symbolische visuals en sensuele bewegingen, en weet het publiek onmiddellijk te beroeren. Geïnspireerd door sterke performers zoals Lana Del Rey, Leonard Cohen en Grace Jones, durft Belle de verschillende kanten van haar poëtische en provocerende persoonlijkheid te laten zien. Haar nummers verwijzen dan ook vaak interculturele symboliek en vrouwelijkheid.

In 2018 brachten Belle and The Beats hun eerste EP Lose Your Feathers uit, met de twee singles Soldier Of The Night en Deeper. In 2020 was de release van hun nieuwste single Habibi. Alle nummers werden opgenomen in de afspeellijsten van Spotify New Music Friday, New Alternative en Top New Releases.

In 2022 komt Belle and The Beats’ debuutalbum Qetesh uit. Het album bevat een samenwerking met voormalig Kyteman-rapper Reazun, een duet met de Israëlische Vidi (Gunned Down Horses) en een cover van Leonard Cohen’s You Want It Darker. Naar verwachting combineert het album elementen van poëzie, popcultuur en kunst, waardoor er een gelaagde boodschap ontstaat.

Bezetting

Een samenwerking tussen Isabel ‘Belle’ Zoeteweij en producer-componist Gil Lopez.

Lyricist & composer: Isabel Zoeteweij
Composer & producer: Gil Lopez

Voormalig Kyteman-rapper Reazun (Habibi)
SpaceAgePoetry (Panic Attack)
Israëlische Vidi (Gunned Down Horses) (Make Love or Die)