Quiet Alone

Ruben Anthony

Geboren op Curaçao in een muzikaal gezin -zijn vader speelde in een band, zijn moeder gaf haar liefde voor soulmuziek aan hem door- zong Ruben eerder dan hij kon praten. Toen hij 7 jaar was, zag hij Michael Jackson voor het eerst op televisie. Vanaf dat moment wist hij: dát ga ik doen!
In Nederland speelde hij in producties als Cirque Stiletto met Ellen ten Damme, Soul Brothers, Soul Celebration, de musical Daddy Cool en in 2018 Guilty Pleasures. Afgelopen zomer kreeg Ruben de bijnaam Micky Blue Eyes van Ali B en werd zijn flirt met Anouk hoogtepunt van the blind auditions in The Voice of Holland.

Met zijn nieuwe single Quiet Alone wil Ruben Anthony mensen die zich eenzaam en alleen voelen, een hart onder de riem steken. Zelf kent de zanger dit gevoel maar al te goed.
“Ik ken echt wel veel mensen, maar toch zat ik vaak thuis en voelde ik mij eenzaam. Toch durfde ik niemand te bellen en raakte ik steeds meer geïsoleerd”.
Avonden heb ik op de bank gezeten en mij ellendig gevoeld. Ik kon niet optreden, niet naar een restaurant en werd het lastiger om met vrienden af te spreken. Ik schaamde mij voor mijn gevoelens waardoor ik er niet over praatte. Voorzichtig ben ik mijn gevoelens toch gaan delen en kwam ik erachter dat heel veel mensen met dat gevoel worstelden.
Ik besefte dat ik niet alleen was en dit betekende dat zij ook niet alleen waren.

Bloot in de Videoclip
De opnames van de videoclip waren een hele ervaring op zich. We hebben bij mij in de woonkamer gefilmd. Ik had naast mijn eigen verhaal lijn ook een paar mensen uitgenodigd. Geen de acteurs of figuranten die je normaal in clips ziet, maar mensen zonder make-up en styling, puur en natuurlijk. Zoals ik zelf ook ben. Ook had ik niemand verteld wat we gingen doen.
Het was indrukwekkend om te zien hoe iedereen zichzelf bloot gaf en hun verhaal zonder woorden kon vertellen. Een bijzondere ervaring.
Ik kan niet wachten om het resultaat met de wereld te delen.

Bezetting

Song
producer/ Mixing mr.Dutchflower
lyrics: Ruben Heerenveen
Gitaar: Jeyner Argote
Mastering: Ivo Statinsky

Video:
Camera: Alyosha Oostdijk
Director: Alyosha Oostdijk, Ruben Anthony
Edit: Alyosha Oostdijk, Ruben Anthony