SANCTUARY

Ruben Anthony

Geboren op Curaçao in een muzikaal gezin -zijn vader speelde in een band, zijn moeder gaf haar liefde voor soulmuziek aan hem door- zong Ruben eerder dan hij kon praten. Toen hij 7 jaar was, zag hij Michael Jackson voor het eerst op televisie. Vanaf dat moment wist hij: dát ga ik doen!
In Nederland speelde hij in producties als Cirque Stiletto met Ellen ten Damme, Soul Brothers, Soul Celebration, de musical Daddy Cool en in 2018 Guilty Pleasures. Afgelopen zomer kreeg Ruben de bijnaam Micky Blue Eyes van Ali B en werd zijn flirt met Anouk hoogtepunt van the blind auditions in The Voice of Holland.
Ruben heeft de wereld afgereisd met zijn solo show en sinds 2017 weer terug in NL, waar hij sinds 2019 weer begonnen is met het releasen van originele songs op alle streamingsplatformen.

SANCTUARY is ontstaan na de breuk met zijn verloofde. Hij schreef het couplet in één avond, maar het refrein liet twee jaar op zich wachten. Totdat hij een keer een documentaire op NPO1 aan het kijken was over een man die andere mensen ervan weerhield om van een grote brug af te springen in China. Bij hem thuis konden ze terecht om te praten en om weer de kracht te vinden om door te willen leven. Deze man had het woord SANCTUARY op zijn muur geschreven. Ruben zag het! Rende naar boven en had eindelijk het refrein gevonden dat alles omvattend zei wat hij wilde zeggen. Het Lied was eindelijk af!

Bezetting

Song
producer/ Mixing mr.Dutchflower
lyrics: Ruben Heerenveen
Piano: Sander de Haan
Mastering: Ivo Statinsky

Video:
Camera: Alyosha Oostdijk
Director: Alyosha Oostdijk, Ruben Anthony
Edit: Alyosha Oostdijk, Ruben Anthony