Scratch

Teddy's Hit

Het Amsterdamse indierocktrio Teddy’s Hit presenteert haar nieuwe album, Scratch. Een treffende titel, want voor de immer moeilijke tweede, die uitkomt bij Excelsior Recordings, besloot de band uit een ander vaatje te tappen en zich te laten inspireren door acts als Gang of Four en Parquet Courts.

“We zijn bij het maken van deze plaat voor een ander geluid gegaan, dansbaarder. We hebben niet meer gewerkt vanuit popsonggeraamtes, maar meer vanuit een groove of vibe”, aldus drummer en frontman Kick Kluiving. De band nam alle muziek zelf op in hun oefenruimte in Diemen en tekende, in goede doe-het-zelf-traditie, ook voor de mix.

Het resultaat is een opzwepende, beat-heavy plaat die weliswaar dansbaar is, maar er niet voor terugdeinst pijnlijke thema’s aan te stippen, zoals het einde van een relatie en het terugvallen in oude patronen. Scratch is een verzameling emotioneel beladen, cathartische songs waarbij het gaspedaal meermaals flink ingetrapt wordt.

Bezetting

Gitaar, Backing Vocals, Productie, Mixage - Tom Ogilvie Basgitaar, Productie, Mixage - Casper van der Lans Zang, Drums, Lyrics, Productie - Kick Kluiving Percussie - Marnix Wilmink