Sounds of Interstellar Space

TRIFID

Sounds of Interstellar Space is een reis vanaf de aarde door ons zonnestelsel en verder naar de interstellaire ruimte. Gesonificeerde ruimtevoorwerpen vormden het gesteente en de routekaart voor de compositie, door een sfeer op te roepen of om een melodie, harmonie of ritme op gang te brengen. TRIFID raakte verstrengeld met het universum om, zoals Mark McCoughrean (Senior advisor for Science & Exploration, ESA) en Günther Hasinger (Director of Science, ESA) het treffend in de liner notes verwoordden, een plek te creëren die ergens tussen het vertrouwde en het onbekende ligt. ​

Sounds of Interstellar Space is een compositie van 30 minuten, geschreven door Rik Cornelissen voor de concertreeks Sounds of Interstellar Space (2019-2020) en opgenomen in de Hervormde Kerk in Aartswoud op 23 augustus 2020.

“[The listener is] rewarded with an experience that is captivating, thought provoking and technically brilliant. The trio converse with each other through a melodic form that is at once complex and languorous.”
Peter Hoetjes, All About Jazz

Bezetting

Rik Cornelissen - accordeon/compositie/productie
Vincent Houdijk - vibrafoon
Maciej Domaradzki - contrabas

Marc Broer - opname
Wessel Oltheten - mix/mastering
Bart Driessen - artwork