Stop By & Have a listen

Body & Soul

Body & Soul – zanger Mark Stouwdam en gitarist Peter Schilmoller – zijn al heel wat jaren muzikale ‘soul mates’. Aanvankelijk als duo dat covers bracht en later als duo dat eigen muziek ging schrijven, wat resulteerde in hun eerste EP “That Is What We Do” (Twenty-Two Records 2016) en vervolgens in het album “No Turning Back” (Isolde Records 2020).
Hun muziek laat zich omschrijven als jazzy Americana-sound, beinvloed door een breed arsenaal aan andere muziekgenres. Geinspireerd door o.a. Jason Mraz, James Taylor, John Legend en The Bros. Landreth maakt het duo een moeiteloze mix van moderne popmuziek met retro-elementen. Mark Stouwdam neemt, met zijn ervaring als o.a. acteur, een kleinkunst- invloed mee, terwijl Peter Schilmoller door zijn brede muzikale talent zorgt voor de cross- overs in hun muziek.
Het publiek waardeert de stem van Mark als een warme stem zoals die van Raul Midon, en wordt geraakt door het verhalende gitaarspel en de subtiele begeleiding waarmee Peter aanvult. De formatie wordt in binnen- en buitenland graag beluisterd door een breed publiek. Of ze nu, zoals oorspronkelijk, met z’n tweeen op de buhne staan of aangevuld met een aantal goede muzikanten, het publiek wordt altijd verrast door de indringende wijze waarop de muziek van Body & Soul binnenkomt.
Op het derde en nieuwste album van Body & Soul (“Stop By & Have a Listen”, Isolde Records 2022) zijn o.a. Matthijs van Noort (keyboards), Frans Vollink (bass), Peter Weissink (drums) en Martin Verdonk (percussion) te horen

“Stop By & Have a Listen” is het derde en nieuwste album van Body & Soul. Het laat zich, net als de eerste twee albums, kenmerken door de diversiteit aan muziekgenres. Zo heeft de band zich deze keer niet alleen gericht op latin-, country-, gospel- en soul- sounds, maar hebben ook rock, reggae en zelfs balkanmuziek een invloed gehad. Ingespeeld met de vakmanschap van een groep uitstekende instrumentalisten, die de originele songs op unieke wijze tot leven hebben gebracht.
“Stop By & Have a Listen”, dit lijkt bijna een oproep van de culturele sector na de afgelopen jaren van de coronacrisis. Lijkt, want dit album spreekt natuurlijk voor zich! Het heeft alle elementen in zich die de uitzonderlijke kracht van muziek uitdrukken.

Artist: Body & Soul
Album Title: Stop By & Have a Listen Release Date: May 20, 2022
Label: Isolde Records
Copyright: © 2022 Isolde Records EAN: 8718403114249
13 Tracks
Total Playing Time: 48:47

Bezetting

Mark Stouwdam - vocals
Peter Schilmöller - guitar, backing vocals, producer
Peter Weissink - drums
Matthijs van Noort - keys
Frans Vollink - bass, recordings
Martin Verdonk - percussion
Pascal Haverkate - trumpet
Joris Bolhaar - trombone
Jonas Rabener - saxophone
Katiuscia Principato - backing vocals
Martine Thijs - backing vocals
Rebecca Weissink - backing vocals
Fabian Tormin - mastering
Studio het Atelier - recordings