Sweet Sally, Sad Departure

The Stream

Paradiso, NPO Radio 1, Parijs, Altersonic, 3voor12, zomaar een greep uit de plekken waar The Stream het podium betrad. En reeds sinds 2010 brengen frontman Jan Stroomer en zijn band bijzondere platen uit; begin 2018 verscheen Sweet Sally, Sad Departure. Eerst in februari een digitale versie en vervolgens in april lanceerde The Stream het fysieke vinylexemplaar met gelijknamige theatershow in Scheltema Leiden.
Verwacht op het nieuwe album weer theatrale, virtuoze en orkestrale composities in de stijl pop/rock met een klassieke touch. Vaste prik en het handelsmerk van de Leidse band. De single Today werd reeds vooruitgestuurd en kon rekenen op louter positieve reacties van pers en publiek. Evenals de eerdere albums Tracks (2009), Full House (2012) en Art Nouveau (2014). In 2015 lanceerde The Stream iedere maand een single onder de projectnaam MMXV. Daarna toerde de band twee jaar door Nederland met het theaterconcept Past Perfect, een levende videoclip van 15 songs.

Op Sweet Sally, Sad Departure trakteert The Stream op het vertrouwde concept, maar voegt daar diepere lagen en een rijker instrumentarium aan toe. 12 orkestrale popsongs vertellen samen het verhaal van Sally, haar zoektocht naar vrijheid en verlangen naar acceptatie. Een gevarieerde ontdekkingsreis, waar live nog een extra dimensie aan toe wordt gevoegd; het spannende samenspel van popmuziek met artistieke dans. The Stream lijkt daarmee klaar voor de volgende stap in hun carrière: verruiming van hun muzikale spectrum én een groter publiek.

“Een fijnzinnig en geloofwaardig verhaal met een muzikale ondersteuning om je vingers bij af te likken” – OOR

Bezetting

Jan Stroomer - zang, piano, rhodes, hammond, kerkorgel, tekstschrijver en componist
Boris Egberts - basgitaar, synth-bas
Koen van Dijk - drums, pauken, percussie
Esmé Gabeler - zang
Susan Joyce - zang
Marianne van Calcar - zang
Guido Marchena - trombone, voice-over
Bernhard Jobsen - saxofoon
Dirkjan de Boer - trompet
Eva van Ingen - cello
Barbara Bekhof - altviool
Madeleine Brozek - viool

Lucas Meijers - studio engineer
Eric Coen Versteeg - studio engineer, mixing engineer
Bastiaan Kuijt - mastering engineer

Casper Faassen - artwork
Rosa Allessie - dans, model