Sweet & Sour

The Fours

De vaste kern van The Fours bestaat uit bassist en muzikaal leider Leslie Lopez, gitarist Jeen Rabs en drummer Olaf Keus.
Op “Sweet & Sour” worden ze bijgestaan door fluitist/saxofonist Finn Peters, percussionist Tycho Burgerhoff en op het titelstuk door pianist Danny van Kessel. Alle stukken zijn door de bandleden zelf geschreven.
The Fours ontstond in de 2de lockdown tijdens wekelijkse jamsessies met verschillende bezettingen op de NDSM werf in Amsterdam. Tussen Keus, Rabs en Lopez bleek een speciale muzikale klik te zijn en er was ook een gemeenschappelijke interesse qua muziekstijlen. Na het eindigen van de lockdown ging de nieuwe formatie optreden en bleven ze muziek schrijven wat uiteindelijk resulteerde in dit album.
Op dit album komen veel stijlen voorbij binnen het kader van de latin jazz.
Sommigen stukken kunnen het best worden omschreven als Afro-caribean jazz (Sweet & Sour, El Dodo, Amsterdam Se Goza, The 11th) maar er wordt ook gebruik gemaakt van Afro Beat (Kabala Gala) Cha Cha Cha (Pura Vida) Baião (Belated Wichtes) Frevo (Frevo Patis) Guaguancó (91 Ships) en een paar fusies tussen stijlen zoals een Puerto Ricaanse Bomba met Funk (Aire) en een Shuffle met Reggae (El Fututo)
De opnames van Sweet and Sour vonden plaats in de legendarische E-sound studio’s in Weesp met achter de knoppen Thomas Cochrane. Mastering werd verzocht door Zlaya Hadzich.

Bezetting

Leslie Lopez-Bass Jeen Rabs-Gitaar Olaf Keus-Drums Finn Peters-Tenor saxofoon en Fluit Danny van Kessel-Piano Tycho Burgerhoff-Percussie Thomas Cochrane E-sound studio opname Zlaya Hadzic-Mastering