Take It In

Myrwood

“Ik heb een haat/liefde verhouding met eten en zat vast in een vicieuze cirkel. Met eetbuien en compenseren verdoofde ik mezelf. Nu ga ik terug in dat destructieve patroon omdat ik wil laten zien waar de single over gaat.”

Op 25 februari verschijnt Myrwood’s single Take It In. Een single over het thema verdoven geproduceerd door De Vlaamse producer Michiel De Maeseneer (Sylvie Kreusch, Balthazar, Warhaus, Wende). Rondom die release wil Myrwood meer awareness creëren rondom het thema verdoven en verdoven met eten. Ze leeft 4 dagen als performance art in het patroon van een Boulimia Nervosa en documenteert daarvoor eten en eetbuien in een fotoserie die in een digitale kunstgalerie te bekijken is. Op 25 februari verschijnt dan ook haar single.

In Take It It en tijdens de performance art herbeleeft Myrwood de periode dat ze keer op keer, trigger na trigger, zwicht voor de verleiding van het verdoven met eten. En ze is daarin niet alleen Mugbang is populaire content op TikTok en tijdens de coronacrisis is een zichtbare stijging van jongeren met eetstoornissen zichtbaar. Myrwood: ‘Ik heb er een haat/liefde verhouding mee en zat vast in een vicieuze cirkel. Met eetbuien en compenseren verdoofde ik mezelf. Daar zit leegte in, maar ook de verleiding van het wegrennen van je verantwoordelijkheden. Het is een vorm van coping”

Een ongezonde verhouding met eten en drang tot destructie kwam al eerder tot uiting in Myrwood’s leven: Ze wordt in haar studententijd gediagnosticeerd met Anorexia en hiervoor behandeld. Na een succesvolle behandeling en terug op streefgewicht wil ze harder leven dan ooit. Maar de drang naar destructie sluimert jaren door en uit zich in veel vormen. Ze schrijft ‘Take It In’ midden in deze periode vol triggers en verleiding. Tijdens de coronacrisis, wanneer iedereen noodgedwongen tot stilstand komt, beseft ze pas in welk patroon ze zat. Myrwood: “Ik heb mezelf jaren kapot gemaakt met mijn eigen gedrag. Was onverzadigbaar en viel steeds weer in de valkuil. Ik schreef “Take It In” en pas toen de wereld tot stilstand kwam besefte ik dat ik hierin precies het gevoel had gevangen waarmee ik probeerde weg te rennen van mijn gevoelens.”

Bezetting

Take It In is onderdeel van het in Brussel met producer/technicus Michiel De Maeseneer (Sylvie Kreusch, Balthazar, Warhouse, Wende) opgenomen album ‘City Soundscape’ dat later dit jaar verschijnt, zowel op vinyl als digitaal. Dit is mede te danken aan de steun van SENA. De master is gedaan door Pieter de Wagter (Oscar & The Wolf, Stromae).

Pre-order Myrwoord