Taruko I

TRIO KOKO

TRIO KOKO PRESEENTEERT ‘TARUKO I’
Op vrijdag, 3 december 2021, presenteerde Trio Koko met gepaste trots ‘Taruko I’. Het langverwachte nieuwe album van het Dordtse trio. In de weken daaraan voorafgaand bracht de groep als voorproefje al twee goed ontvangen singles uit: Gildo & Esplanada way 797, met videoclips.

Langverwacht is een understatement. De fans moesten er 20 jaar op wachten. De afgelopen jaren waren de Koko’s druk bezet met andere muzikale projecten (o.a. Phil Martin’s Mystical Funk, The Soul Snatchers, Jazzinvaders, AIFF, Martin & Garp eva). Toen de pandemie begin 2020 toesloeg, werd er eindelijk tijd gevonden om nieuw materiaal te schrijven en ideeën, die al lang op de plank lagen, verder uit te werken en af te maken. Bassist Ton van der Kolk produceerde de plaat en tekende samen met Edwin in ‘t Veld voor de mix. Laatstgenoemde verzorgde ook de mastering van het album.

Op ‘Taruko’ duikt de band vol overgave opnieuw in de wereld van de instrumentale muziek. Geen uithoek wordt daarbij overgeslagen. De doelstelling van de band veranderde dan ook niet met het verstrijken van de jaren: Rootsy en bluesy exotische ruimtelijke surf tunes op bas, drums en gitaar met hier en daar een een fijn sixties orgeltje. Dat is, in een notendop, waar Trio Koko nog altijd voor staat.

‘Taruko I’ impliceert dat er nog een vervolg aankomt en… dat klopt. Volgend jaar, ergens in 2022, zal ook ‘Taruko II’ digitaal verschijnen. Daarna zullen de beste tracks, als alles een beetje meezit, ook geperst worden op vinyl en verschijnen als ‘Taruko’.

Alle releases verschijnen op het Dordtse Sheephead Records label en zullen beschikbaar zijn via de toonaangevende streamingdiensten als Spotify, Deezer, Tidal, YouTube, Bandcamp, Apple Music en vele anderen. Bekijk de linktreehieronder voor meer details.

Ron ‘Parelvet’ Smith – gitaren, mandoline, lapsteel
Ton van der Kolk – bas, gitaren, toetsen, percussie, vocalen, mix & productie
Timothy ‘Phil Martin’ van der Holst – drums, vibrafoon en percussie

Gasten & meer
Maarten Teekens – aanvullende vocalen
Govert van der Kolm – aanvullende hammond
Edwin in ’t Veld – mix & mastering
Kim Peters (FunkFabriek) – artwork

Bezetting

Ron 'Parelvet' Smith - gitaren, mandoline, lapsteel
Ton van der Kolk - bas, gitaren, toetsen, percussie, vocalen, mix & productie
Timothy 'Phil Martin' van der Holst - drums, vibrafoon en percussie

Gasten & meer
Maarten Teekens - aanvullende vocalen
Govert van der Kolm - aanvullende hammond
Edwin in ’t Veld - mix & mastering
Kim Peters (FunkFabriek) - artwork