The Quiet

Greener Grass

Donderdag 7 juli verscheen de tweede single ‘The Quiet’ van Greener Grass, de nieuwe dromerige folkband uit Amsterdam. Het nummer is op alle streamingdiensten te beluisteren en is de tweede track van het nog te verschijnen debuutalbum later dit jaar.

‘The Quiet’ is geschreven tijdens de pandemie en neemt je mee naar een wereld tussen slapen en waken in, waar de tijd smelt en beelden hallucinerend morfen zoals in de schilderijen van Dali.

Greener Grass slaat de plank volledig raak. Gelaagde liedjes op het snijvlak van indiepop, jazz en folk. Maar laat die typering maar los, want Greener Grass creëert vooral een eigen sound, een nieuwe sound. Herkenbaar, grijpbaar en gedetailleerd. Het album werd opgenomen door Fieke van den Hurk in de ‘Wedgeview Studios’ in Woerdense Verlaat en mede geproduceerd door Wannes Salomé.

Drie stemmen, een vibrafoon, een mandoline en een bas. Zorgvuldig harmoniërend, melodieus, verfijnend en bovenal luisterrijk en tastbaar. De soundtrack van een mooie droom over een roadtrip door een betoverend landschap.

Bezetting

Sanne Huijbregts - vocals & xylosynth
Julia Werner - vocals, cuatro & percussie
Vita Pagie - vocals & percussie
Camiel Jansen - bas, mandoline & vocals

Fieke van den Hurk - recording engineer, editor
Wannes Salomé- producing, mixing en mastering