The Sun Will Rise Again

Dieter van der Westen

The Sun Will Rise Again
Broers Van der Westen maken voor de eerste keer samen een album met liedjes over onbevangenheid en hoop.
Terwijl Eric van der Westen (57) samen met o.a. de Turkse superster Sezen Aksu wereldpodia als The Royal Albert Hall en Carnegie Hall bestormt, speelt zijn broer Dieter van der Westen (46) op de grootste festivals in Noord-Afrika met zijn Nederlands Marokkaanse band Kasba. Ze zijn trots op elkaars muzikale prestaties, maar hun muzikale werelden liggen in eerste instantie ver uit elkaar. Tot het afgelopen jaar. Als alles stilvalt, besluiten de broers samen een album op te nemen met zelf geschreven Americana en folk songs waar ze beiden al jarenlang een voorliefde voor hebben.
Op het akoestische duoalbum ‘The Sun Will Rise Again’ zingt Dieter en speelt hij akoestisch gitaar, dobro en mondharmonica. Eric bespeelt de contrabas en is samen met Dieter verantwoordelijk voor de arrangementen. Van de elf nummer zijn er acht geschreven door Dieter, drie ervan zijn ‘traditionals’. Alle nummers op het album spelen de broers met zijn tweeën, met uitzondering van de traditional ‘Erie Canal’, waar een gastrol voor Ferdi Lancee is weggelegd op akoestisch gitaar.
Onder zijn eigen naam schrijft en produceert Dieter al langer Americana en folkmuziek die hij zowel solo als met de Dieter van der Westen band uitbrengt. Zijn muzikale achtergrond ligt in de Noord-Afrikaanse muziek, al meer dan 20 jaar is hij bandleider en bassist van Kasba, waarmee hij over de hele wereld speelt. Eric is groot geworden in de jazz en lichte muziek en speelde op grote en kleine podia met artiesten van wereldformaat als Lenine, Kenny Wheeler, Jasper van t Hof en Habib Koite.
Dieter en Eric komen uit een Tilburgs gezin van vier broers. Op zijn 8e krijgt Dieter zijn eerste gitaarles van Eric, die dan al 19 jaar oud is. Eric leert hem zijn eerste liedjes op de gitaar, maar als Eric ook de droge muziektheorie van het conservatorium probeert over te brengen op zijn kleine broertje, dan haakt Dieter af. Hij wil vooral liedjes spelen die hij mooi vindt en kiest al snel zijn eigen weg. Nu 38 jaar later vinden ze elkaar en bundelen ze hun liefde voor muzikale verhalen in een eerste gezamenlijk album.
Met het nieuwe album bieden de broers tegenwicht aan de sombere tijdsgeest. The Sun Will Rise Again gaat over liefde, onbevangenheid en bovenal hoop. Dieter en Eric verheugen zich op wat er straks na de coronacrisis weer komen gaat. “We willen zoveel mogelijk (shows) spelen en mooie theatertjes leren kennen. Klein spelen is echt heel erg leuk, het gaat om de muzikaliteit en het contact met het publiek.”

The Sun Will Rise Again
Platenlabel: Eigen beheer
www.dietervanderwesten.com
www.earthbeat.nl

Bezetting

Dieter van der Westen - Zang en gitaren
Eric van der Westen - Contrabas en zang