This is not a lullaby

Channa Malkin

Met haar nieuwe album This is not a lullaby brengt sopraan Channa Malkin een nieuw perspectief op moederschap: niet het ideaalbeeld dat in kunst en muziek vaak wordt gezien, maar het rauwe, eerlijke, soms heftige maar daardoor juist prachtige verhaal. Samen met pianist Artem Belogurov en celliste Maya Fridman presenteert zij liederen van Mieczyslaw Weinberg, haar vader Josef Malkin en Sir John Tavener. Allemaal in het Russisch, haar moedertaal, op gedichten van o.a. Anna Akhmatova, Gabriela Mistral en Boris Ryzhy. Het album komt op 7 mei uit bij het label TRPTK, en is nu al te bestellen via channamalkin.bandcamp.com. De single Rocking the Cradle is reeds te beluisteren via alle streamingplatforms.

Sopraan Channa Malkin staat bekend om haar “meeslepende muzikale persoonlijkheid” en “ongebreidelde creativiteit” (Aart-Jan van de Pol, Jury Grachtenfestivalprijs 2020). Als soliste trad zij op met o.a. het Koninklijk Concertgebouworkest, het Nederlands Philharmonisch Orkest, Holland Baroque en bij de Nationale Opera. Zij heeft het tot haar missie gemaakt om een nieuwe generatie publiek net zo verliefd te laten worden op klassieke muziek als zij zelf is, door stereotypen over klassieke muziek te doorbreken en nieuwe presentatievormen te ontdekken. Met violiste Anastasia Kozlova en schrijver/regisseur Michael Diederich creëerde zij de nieuwe multimedia-opera Händel goes Tinder, waarin zij zelf de hoofdrol speelde. Deze was ruim 30 keer te zien op o.a. Wonderfeel, het Grachtenfestival en Theaterfestival De Parade. Haar debuutalbum Songs of Love and Exile met gitarist Izhar Elias kreeg vier sterren in de Volkskrant: “Een jonge stem, een volwassen behandeling. Haar verteltrant is indringend.” (Merlijn Kerkhof, de Volkskrant).

Bezetting

Channa Malkin, sopraan
Artem Belogurov, piano
Maya Fridman, cello

Production manager: Rozemarijn Tiben / InterArtists
Recording & mastering: Brendon Heinst
Assistant engineer: Hans Erblich
Acoustics engineer: Ben van Leliveld / AcousticMatters
Piano technician: Piano’s Maene
Editing: Hans Erblich
Visual concept & creative direction: Green Room Creatives & Spring Matters
Photography & artwork: Brendon Heinst
Liner notes: Channa Malkin

This is not a lullaby is opgenomen tussen 1 en 4 December 2020, in de Grote Zaal van Philharmonie Haarlem.
Het album wordt mede mogelijk gemaakt door het Sena Muziekproductiefonds, Amarte Fonds, Stichting MusicNostra, Stichting Maatschappij tot Nut der Israëlieten, en de vele donateurs van de Voordekunst-campagne