Vanishing Point

Coen Kaldeway Quartet

Bio Coen Kaldeway
Na zijn studie ecologie aan de Rijksuniversiteit Groningen besloot Coen Kaldeway zijn andere liefde, de muziek, te volgen. Op zijn 27e werd hij aangenomen als saxofonist op de jazzafdeling van het Conservatorium van Amsterdam waar hij zich naast de sax ook bekwaamde op de dwarsfluit en de klarinet. Sindsdien is hij vooral werkzaam als multi-instrumentalist en sideman bij uiteenlopende projecten en muziektheaterproducties. Een youtube-filmpje waarin hij zijn vakmanschap als speler en arrangeur laat zien ging viral en is inmiddels bijna een half miljoen keer bekeken. Een greep uit de bands en artiesten waar Coen bij heeft gespeeld: Caro Emerald, Atanga Boom, La Boutique Fantastique, Miró Move, Mdungu, Konrad Koselleck Bigband, Millenium Jazz Orchestra, Black Gold 360, Myrthe van de Weetering, Marike van Dijk en Tania Kross.
Door de Corona-crisis viel bij Coen het overgrote deel van zijn werk weg. Hij besloot van de nood een deugd te maken en een langgekoesterde wens te vervullen: een jazz album opnemen met eigen werk. Het resultaat, het album “Vanishing Point”, is uitgekomen in september 2021.

Het Coen Kaldeway Quartet
Vanishing Point is Coen’s debuutalbum als bandleider en componist en komt uit op het Utrechtse platenlabel Flyin’ High Records. Zijn inspiratie voor het album omschrijft hij als volgt: “Ik heb altijd de speelse en compacte composities van componisten als Benny Golson, Horace Silver en Lee Morgan uit de jaren 50 en 60 bewonderd. Ik zie iedere compositie op mijn album als een miniatuur met zijn eigen sfeer en energie. Ook vond ik het belangrijk dat het voor de musici in mijn kwartet echt leuk is om de stukken te spelen en erover te improviseren. Met de volle sound van het ‘klassieke’ jazz kwartet (sax, piano, contrabas en drums) probeer ik een gevoel van positiviteit, warmte en plezier te creëren.”

Bezetting

Coen Kaldeway - Tenor Saxophone
Daan Herweg - Piano
Tobias Nijboer - Contrabas
Mark van Kersbergen - Drums
Ralph Verdult - Recording, mixing en mastering