Waar Kom Jij Vandaan / Veranderd / Helemaal Van Mij/ Alles Is Te Koop (part 1. Dansie)

Vic Wavy

Vic Verhagen, beter bekend als Vic Wavy (1996), is een Zuid-Nederlandse rapper & producer die zijn leven vertaald door middel van
van zweverige melodie lijnen in combinatie met strakke raps en waargebeurde verhalen. Zijn schrijfstijl en sound zou je kunnen omschrijven als de golven; een combinatie van ups & downs waarbij de rode draad van het leven centraal staat; balans. Met een hoop bagage maar optimistische blik op de toekomst omschrijft hij de harde realiteit, maar ook de mooie kanten van het leven. Hij schetst met zijn woorden en melodieën een beeld van hoe hij het leven om zich heen ziet en probeert hiermee zijn luisteraars te motiveren.

De in Maastricht geboren en getogen muzikant, is op jonge leeftijd begonnen als ‘’Youngtatta’’ met freestylen op het plein, wat tot de dag van vandaag nog steeds te horen is aan zijn nonchalante maar kritische manier van muziek maken. Na verschillende samenwerkingen in Zuid-Limburg is hij op 17-jarige leeftijd verhuist naar Tilburg om zijn sound verder te ontwikkelen op de Rockacademie, waar hij in 2019 afstudeert. Na het beëindigen van zijn platendeal met Zonamo Underground gaat hij vanaf 2020 verder als zelfstandige artiest onder Based Out Ballin.

Na het plotseling overlijden van zijn beste vriend, collega & huisgenoot Laurens, brengt hij op het einde van dat zelfde jaar zijn debuut EP ”Het Was Allemaal Een Droom” uit, gevolgd door de videoclip van ”Laupie 4 Ever”. Met de support van verschillende media als ParraTv, Punablog, HIJS & 101 barz, wordt hij uitgenodigd bij radio FunX & MNM Juice (BE) voor een live performance. Verschillende optredens en interviews later, gaat hij verder met het release van losse singles en samenwerkingen zoals de zelfgeproduceerde tracks “Ass” met Rasskulz en ‘’Hot Gyal Summer” ft Dj Latu & Deemer.

Door de steun van het Sena muziekproductie fonds kan Vic verder gaan en released hij daarna in samenwerking met ERAH tracks als ”Waar Kom Jij Vandaan”, ”Helemaal Van Mij”, “Veranderd” & ”Alles Is Te Koop” met bijbehorende videoclips in Malaga, Saint-Tropez & Maastricht als part 1 van zijn project Dansie. Naast het produceren van beats onder synoniem ”WAVEGOD” is Vic Wavy bezig met deel 2 van Dansie wat in 2024 zal uitkomen. Daarbuiten geeft hij muziekles op verschillende scholen & buurthuizen om de nieuwe generatie in contact te brengen met muziek, cultuur & kennis over de industrie.

Bezetting

Vic Verhagen (Vic Wavy) Remy Companje (Erah) Mitchel de la Combe (CPLT-Y) Quiam Bessems (bessems marketing service) Frederique Hochstenbag (Odillia) Matthijs Lutter (Mango Design) Laurens Stoffelen (Voice memo's) Noah Smits (People Amsterdam ) Daisy Scott (HB.Agency)