Watch the world

Wolf Martini & Joost Zoeteman

Bij het toevallig samenspelen ontdekten we (Wolf Martini en Joost Zoeteman) dezelfde passie en speelplezier voor gitaar en samen musiceren. Ons spel heeft veel raakvlakken maar ook verschillen. We hebben verschillende concerten gespeeld in intieme setting en merkten dat ons plezier ook een snaar raken bij het publiek. Om onze mogelijkheden voor het spelen verder uit te bouwen zijn we gekomen tot dit CD project. We wilden niet enken een jazz publiek aanspreken en hebben daarom een wat breder repertoire gekozen. Van de opnames zijn ook enkele video’s gemaakt voor promotie. Helaas kwam toen de corona periode en is alles nagenoeg stil te komen liggen. We zijn het momentum daarom een beetje kwijtgeraakt.. maar evengoed gaan we nu weer doorpakken om alsnog veel te gaan spelen en het duo verder uit te bouwen! SENA heeft ons heel goed geholpen tot zover, waarvoor dank!

 

Wolf Martini

Met Denise Jannah speelde hij op het North Sea Jazzfestival, Azerbijdjan Jazzfestival en Joy of Jazz Festival, in Zuid-Afrika. Ook toerde hij met haar in Indonesië en Zuid-Afrika. Met het duo Hartog en Martini was hij voorprogramma voor Tuck and Patti en speelde hij op radio en TV.
Wolf Martini is afgestudeerd aan het Hilversums Conservatorium/ Amsterdamse Hogeschool van de Kunsten. Zijn diversiteit ontwikkelde hij ondermeer door optredens met Rita Reys, maar ook door theatertournees met soul-revue Big, Black & Beautiful en pop-soul-zangeres Ruth Jacott. Hij is onder andere te horen op CD’s van Mathilde Santing, Deborah J.Carter en Dana Winner met het Metropole Orkest. Zijn optredens in de Pop-muziek reiken van Candy Dulfer tot George Baker en Edsilia Rombley.
Joost Zoeteman

Gitarist Joost Zoeteman geniet bekendheid door zijn eigenzinnige gitaarspel, een cross-over van jazz, gypsy jazz en hedendaagse invloeden uit alle windstreken. Met een frisse en open benadering van bestaande stijlen blaast hij nieuw leven in stijlen met wortels in de traditie. Het Amerikaanse magazine Just Jazz Guitar schreef over Joost zijn spel: “this is Music with balls, artistry and attitude from a player who has chops for days” De muziek leidde Joost de afgelopen jaren tot succesvolle optredens op onder andere het Hidrelliz Festival Istanbul, Djangofollies, Khamoro Gypsy Festival en het North Sea Jazz Festival.

Bezetting

Joost Zoeteman & Wolf Martini (gitaar)
Sven van der Klaauw (design)
Harold Versluijs (video)
George Konings (mix/recording)