Wide World

Sophie Janna

De West-Friese Sophie Janna woonde een tijdje in Schotland, ontdekte daar de traditionele folk en is sindsdien elke week te vinden op de folksessie in haar favoriete café in haar woonplaats Amsterdam. De invloeden van Schotse en Ierse ballades hoor je goed terug in haar eigen nummers. Met heldere, gevoelige stem en ingetogen gitaarspel zingt ze troostrijke liedjes die je even doen vergeten waar je bent.

 

Haar nieuwste single ‘Wide World’ is ontstaan in een samenwerking met Upcycled Sounds studio, die verantwoordelijk waren voor de soundscape. Hierin kun je onder andere een opname ontdekken van het fluisterende riet aan de oever van een rivier. Het resultaat is een organisch atmosferisch arrangement dat de vocalen omlijst en ondersteunt, zodat de gevoelige, hoopvolle tekst van het nummer de aandacht krijgt die het verdient. ‘Wide World’ trekt de luisteraar vanaf het begin mee in de wereld van deze overtuigende singer-songwriter.

 

‘Wide World’ is de titeltrack van een EP van vier, waarmee Sophie Janna voor het eerst haar eigen nummers bundelt. Voor liefhebbers van Bon Iver, Sandy Denny, Imogen Heap en Iron & Wine. Meer over Sophie vind je op haar website: sophiejanna.nl.

Bezetting

Sophie Janna - compositie, lead vocal
Hannah Jacobs - sound scape, synthesizer, orgel, harmonieën
Nicholas O'Brien - opname, mix
Felix Davis - master