Secret Molecules

Biografie Secret Molecules – Nederlands Secret Molecules is een nieuw project wat bestaat uit Dordtse musici die hun … Lees meer

The Quiet

Donderdag 7 juli verscheen de tweede single ‘The Quiet’ van Greener Grass, de nieuwe dromerige folkband uit Amsterdam. … Lees meer

Erase

Vrijdag 13 mei verscheen de debuutsingle ‘Erase’ van ‘Greener Grass’, de nieuwe dreamy folkgroep uit Amsterdam. Het nummer … Lees meer

Dursun

Dursun is een doorgewinterde muzikant die al jaren in de muziekscene rondloopt. Na heel veel live optredens door … Lees meer

Qetesh

Als een samenwerking tussen Isabel ‘Belle’ Zoeteweij en producer-componist Gil Lopez, combineert Belle and The Beats elektronische sounds … Lees meer

Amsterdam – Paris

Katell, de Frans-Nederlandse zangeres, is geboren in Frankrijk. Ze is deels in Nederland en deels in Frankrijk opgegroeid. In 2006 verhuisde ze van Parijs naar Enschede om te studeren aan het ArtEZ Conservatorium. “Ze heeft uitstraling en flair, een echte toneelpersoonlijkheid. Ze weet wat ze zingt en zingt ook voor het publiek”, zo oordeelde de jury over Katell, toen ze eerste werd op het Concours de la Chanson 2010 van de Alliance Française. Een paar maanden later studeerde ze af aan het Conservatorium.

In 2012 bracht ze haar eerste EP uit “Emmène-moi”, een plaat met 5 fabelachtige nummers. Op haar album, uitgebracht eind november 2014, deelt Katell 11 prachtige artisjokblaadjes met de luisteraar. De naam van het album ‘Coeur d’artichaut’ – artisjokkenhart – is een Franse uitdrukking die verwijst naar een gevoelig persoon. Katell’s muziek is een gevoelige mix van moderne Franse folk en pop die ze samen met haar band in theaters uitvoert.

In juli 2015 bracht ze haar single uit: Vite Vite!, Katell’s lofzang over de Tour de France.

Katell heeft in 2016 mee gedaan aan het 7de seizoen van het televisieprogramma The Voice of Holland. Tijdens de blind audition veroorzaakte Katell een sensatie met haar krachtige versie van Stromae’s “Formidable”. Ruim 2,9 miljoen kijkers zagen hoe zij binnen no-time alle stoelen wist te laten omdraaien, met een staande ovatie van de jury tot gevolg. Ook “Paris”, haar eigen vertaling van het bekende “Brabant” van Guus Meeuwis die zij tijdens de tweede live-show heeft vertolkt werd goed ontvangen en bereikte zelfs de Itunes top 40!

In 2017 maakt ze, in samenwerking met TheDreamLab, de stap naar het theater met de show Deux Voix, waarbij ze het wereldberoemde repertoire van Jacques Brel en Stromae vermengt tot een theaterconcert, een boeiende samensmelting van akoestische en elektronische muziek. In Deux Voix staan twee muzikale toppers Katell terzijde: Ton Snijders en Mathijs van Til.
Diezelfde samensmelting is op haar nieuwe EP te horen. Katell presenteerde op dinsdag 8 mei 2018 in Sugarfactory in Amsterdam haar EP J’Avance.

Met haar deelname aan het televisieprogramma We More More in 2021 heeft Katell vele harten sneller laten kloppen voor het Franse chanson.
Ze bereikte de finale en samen met de muzikanten die haar begeleidden gaat ze vanaf het najaar 2021 de theaters in.
In haar nieuwe muziekprogramma Retour Amsterdam-Paris laat Katell de toeschouwer genieten van het mooiste wat Frankrijk en Nederland te bieden hebben.

The Endless Haze

The Great Communicators: de Amsterdams/Haagse band die in 2014 vliegend van start gaat met de goed ontvangen debuut-EP ‘Bide your time’ en een knetterende Popronde. Er lijkt geen maat te staan op de band die in 2016 zijn debuutalbum Lucky Horse uitbrengt, op Noorderslag en Down The Rabbit Hole staat, Kensington support in de Ziggo Dome, 3FM Serious Talent wordt en optreedt bij DWDD. Tot de ronkende machine krakend tot stilstand komt als vocaliste Gaia Slotboom ermee stopt en het frontman Arend Dijkstra door een writersblock niet lukt om snel met nieuw materiaal te komen. De band zijn platen maatschappij, boeker en manager haken af en de groep staat er ineens alleen voor.
Het zijn een aantal lange, stille jaren geweest, maar soms moet je alles afbreken om opnieuw te kunnen beginnen. The Great Communicators ging door het vuur om de toekomst van de band te redden. Een toekomst met nieuwe zangeres Linda van Leeuwen, nieuwe songs en een nieuwe, groovy sound. Op het aanstaande album ‘The Endless Haze’ is een onverwoestbare band te horen, een groep die zichzelf heeft bevrijd van al zijn kwelgeesten en zich sterker voelt dan ooit.
Tijdens de opnames wordt alle onrust van de afgelopen jaren in een broeierig album gestort. In elke noot is de teleurstelling, optimisme, twijfel en hoop van de bandleden te horen. Op het in 2021 te verschijnen ‘The Endless Haze’ sijpelen invloeden van Beck, Arcade Fire en LCD Soundsystem door de liedjes, die kronkelen als sidderende koortsdromen en de luisteraar door een spiegelpaleis vol onverwachte wendingen sturen. Bij elkaar gehouden door stuwende drum- en baspartijen die als een discobol het felle licht van de messcherpe gitaren en swingende percussie door het album reflecteren. Voorproefjes hiervan zijn te horen op de singles ‘Round the bend’ en ‘Our Days’ die in respectievelijk begin juni en begin september 2020 uitkwamen. Ook live staat de band nog steeds zijn mannetje met frisse muziek die tegelijktertijd nonchalant en zwoel, meeslepend en toch luchtig en uplifting klinkt.
Meer dan ooit is The Great Communicators een band om rekening mee te houden.

Drops

De muziek van ALBERTINE gaat over de ondraaglijke lichtheid van het bestaan, de opwarming van de aarde, terugverlangen naar je geboortegrond, dierbaren verliezen, tegenslagen in de wind slaan, zelfvertrouwen winnen en allerlei andere meer en minder alledaagse thema’s in het leven van een jonge vrouw in de stad.
De vrouw in kwestie is Yanna Pelser, van origine klassiek altvioliste, en tegenwoordig ook werkzaam als componist en songwriter. De zingende en zichzelf op getokkelde altviool, dan weer piano begeleidende songwriter laat haar nummers kracht bijzetten door een band bestaande uit drums, basgitaar en wurlitzer. Voor haar debuutalbum ‘Drops’ heeft ze flink uitgepakt: blazers, zangers, electronica en percussie vullen het album aan tot een plaat van eclectische aard. Van prachtige ballads tot sixties/seventies-vibes tot dansbare nummers met beats die uit menig stationair draaiende auto op de Kruiskade zouden kunnen komen; het mag allemaal naast elkaar bestaan, want het bestaat ook allemaal naast elkaar in het leven van ALBERTINE.

Hands

Indie-pop artiest Beryl Anne uit Rotterdam heeft op 14 januari haar nieuwe single ‘Hands’ uitgebracht. Een spannende track … Lees meer

From A To B

“From A To B” is het tweede album van zangeres en componist Ellen Pels (1960). Hiervoor bracht ze … Lees meer